Kinuskileipomo Beea's bakery

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 18444 kertaa
 
24.06.2015
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTILime-valkosuklaajuustokakku


Tämä kirpeänmakea sitruskakku kahvipöydässä varastaa huomion kirkkaanvihreällä ulkomuodollaan. =) Valkosuklaa ja lime ovat hyvä yhdistelmä!

Pohja:

200g Digestive-keksejä

75g voita tai margariinia

Täyte:

200g/1 prk Valio valkosuklaa-limerahkaa

200g/1 prk Philadelphia tuorejuustoa

3 dl kermaa vaahdotettuna

mausta tomusokerilla makusi mukaan.

6 liivatelehteä

Kiille:

3:n lime-hedelmän mehu puristettuna tai n. 0,5dl valmista sitrusmehua

2,5dl vettä

3 liivatelehteä

vihreää elintarvikeväriä

Koristelu:

1 limehedelmä

valkosuklaata

Käytä irtopohjavuokaa, jonka halkaisija on 24 cm. Levitä pohjalle leivinpaperi, jonka olet leikannut vuoan reunojen mukaiseksi. Murskaa keksit hienoksi. Sulata rasva mikrossa tai kattilassa tai käytä juoksevaa margariinia. Sekoita keksimurut ja rasva keskenään. Painelen taikina vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja tuorejuusto sekä tomusokeri. Liuota liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää ne samalla sähkövatkaimella vatkaten täytteeseen. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta ja aseta hyytymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.

Koristele kakku haluamallasi tavalla lime-viipaleilla.

Liota liivatelehdet kiillettä varten. Sekoita mehu valmiiksi ja siivilöi, mikäli puristit limemehun itse. Lisää elintarvikeväri. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää mehuun. Anna jäähtyä ja kaada kakun päälle. Aseta kakku hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi.

Kakkua irroittaessasi, muista irroitella kakku vuoan reunoista veitsellä. Muuten kakku repeää helposti.

Suklaareunuksen pursotusta varten tarvitset muutaman muovisuikaleen, jotka voi leikata esimerkiksi suuresta minigrip-pussista. Leikkaa muovista haluamasi pituinen ja korkuinen kappale ja aseta se tarjottimen tms. päälle. Sulata valkosuklaata tarvittava määrä ja pursota ristikkoa tms. muovisuikaleen päälle. Anna jäähtyä jääkaapissa tai pakastimessa. Koriste on helppo irroittaa muovista ja asetella kakun reunoille.