22.7.2015
Pistaasihillo
175 g paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä
1,5 dl hillosokeria
1 dl vettä
2 rkl voita
1 rkl hunajaa tai siirappia
Kuori pistaasipähkinät ja hienonna ne tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja lisää siirappi/hunaja. Sekoita joukkoon jauhetut pähkinät, hillosokeri ja vesi. Kuumenna seosta samalla sekoitellen, kunnes se on melko sakeaa. Jäähdytä.
Jäätelö
1,5 dl kermaa
1 dl sokeria
3 keltuaista
2,5 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
Mittaa kattilaan 1,5 dl kermaa ja sokeri. Kuumenna vesihauteessa, kunnes seos alkaa kuplia. Lisää keltuaiset ja sekoita hyvin. Jatka kuumentamista vesihauteessa, kunnes seos sakenee. Jäähdytä. Sekoittele vähän väliä, ettei pinta kuivahda ja laita astian päälle tuorekelmu.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen jäähtynyt jäätelömassa. Mausta vaniljasokerilla.
Laita jäätelö metalliastiassa pakastimeen ja sekoita se hyvin n. tunnin kuluttua. Kun jäätelö on jo alkanut hieman kovettua, sekoita joukkoon pistaasihillo. Pakasta jäätelö seuraavaan päivään.
Valuta päälle hunajaa ja koristele rouhituilla pistaasipähkinöillä. Varoitus! Äkkimakeaa. =D
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä