Kinuskileipomo Beea's bakery

Kategoria: Jäätelökesä,  Muuta makeaa Nähty 1984 kertaa
 
22.07.2015
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

LUKIJAN RESEPTIHunajainen pistaasikermajäätelö


Hunajaisenmakea jälkiruokaherkku!

Pistaasihillo

175 g paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä
1,5 dl hillosokeria
1 dl vettä
2 rkl voita
1 rkl hunajaa tai siirappia

Kuori pistaasipähkinät ja hienonna ne tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja lisää siirappi/hunaja. Sekoita joukkoon jauhetut pähkinät, hillosokeri ja vesi. Kuumenna seosta samalla sekoitellen, kunnes se on melko sakeaa. Jäähdytä.

image

Jäätelö

1,5 dl kermaa
1 dl sokeria
3 keltuaista

2,5 dl kermaa

2 tl vaniljasokeria

Mittaa kattilaan 1,5 dl kermaa ja sokeri. Kuumenna vesihauteessa, kunnes seos alkaa kuplia. Lisää keltuaiset ja sekoita hyvin. Jatka kuumentamista vesihauteessa, kunnes seos sakenee. Jäähdytä. Sekoittele vähän väliä, ettei pinta kuivahda ja laita astian päälle tuorekelmu.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen jäähtynyt jäätelömassa. Mausta vaniljasokerilla.

image

Laita jäätelö metalliastiassa pakastimeen ja sekoita se hyvin n. tunnin kuluttua. Kun jäätelö on jo alkanut hieman kovettua, sekoita joukkoon pistaasihillo. Pakasta jäätelö seuraavaan päivään.

Valuta päälle hunajaa ja koristele rouhituilla pistaasipähkinöillä. Varoitus! Äkkimakeaa. =D