18.10.2015
Pohja:
300 g gluteenittomia digestivekeksejä
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl gluteenittomia korppujauhoja
1 rkl tomusokeria
100 g voita
Täyte:
200 g vaniljatuorejuustoa
3 dl kermaa vaahdotettuna
400 g vadelma-mustikkarahkaa
tomusokeria
7 liivatelehteä
1 dl mustikoita
Vadelmia koristeluun
(Huom! ulkomaiset pakastevadelmat on aina keitettävä ennen käyttöä!)
Kiille:
4 liivatelehteä
5 dl mehua
punaista elintarvikeväriä
* * *
Murskaa keksit tehosekoittimessa tai käsin. Sekoita joukkoon jauhot ja korppujauhot, tomusokeri sekä voi. Painele taikina irtopohjavuokaan (26cm), jonka pohjalle olet leikannut pyöreän leivinpaperipalan.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon tuorejuusto ja rahka. Liuota lionneet liivatelehdet kiehuvaan veteen ja kaada seos täytteeseen samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää täytteeseen mustikat ja kaada täyte vuokaan. Painele vadelmat kakun pinnalle niin, että ne hieman uppoavat täytteeseen ja pysyvät hyvin paikoillaan. Aseta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä