Kinuskileipomo Beea's bakery

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Roosa nauha -tempaus Nähty 14242 kertaa
 
18.10.2015
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

LUKIJAN RESEPTIGluteeniton kuningatarjuustokakku


Vaaleanpunainen juustokakku onnistuu hyvin myös pakastetuista vadelmista ja mustikoista. Tämä kakku on gluteeniton.

Pohja:

300 g gluteenittomia digestivekeksejä

1 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 dl gluteenittomia korppujauhoja

1 rkl tomusokeria

100 g voita

Täyte:

200 g vaniljatuorejuustoa 

3 dl kermaa vaahdotettuna

400 g vadelma-mustikkarahkaa

tomusokeria

7 liivatelehteä

1 dl mustikoita

Vadelmia koristeluun
(Huom! ulkomaiset pakastevadelmat on aina keitettävä ennen käyttöä!)

Kiille:

4 liivatelehteä 

5 dl mehua

punaista elintarvikeväriä

* * *

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai käsin. Sekoita joukkoon jauhot ja korppujauhot, tomusokeri sekä voi. Painele taikina irtopohjavuokaan (26cm), jonka pohjalle olet leikannut pyöreän leivinpaperipalan.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon tuorejuusto ja rahka. Liuota lionneet liivatelehdet kiehuvaan veteen ja kaada seos täytteeseen samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää täytteeseen mustikat ja kaada täyte vuokaan. Painele vadelmat kakun pinnalle niin, että ne hieman uppoavat täytteeseen ja pysyvät hyvin paikoillaan. Aseta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.

Valmista kiille. Liota liivatelehdet ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää mehuun ja kaada lusikan kautta kakun päälle. Hyydytä jääkaapissa pari tuntia.

roosa-nauha