24.6.2015
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte 1:
400 g/2 prk Valion appelsiinirahkaa
2 dl kermaa vaahdotettuna
tomusokeria
4 liivatelehteä
Täyte 2:
160 g/1 prk Philadelphian Marabou-suklaatuorejuustoa
2 dl kermaa vaahdotettuna
mausta tomusokerilla makusi mukaan.
3 liivatelehteä
appelsiinimarmeladia
Kiille:
2:n appelsiinin mehu puristettuna tai n. 1 dl valmista mehua
2dl vettä
3 liivatelehteä
punaista ja keltaista elintarvikeväriä
Koristelu:
appelsiiniviipaleita
suklaalastuja tms.
Käytä kakulle irtopohjavuokaa, halkaisija 24 cm. Levitä vuoan pohjalle leivinpaperi, joka on leikattu reunojen mukaiseksi. Murskaa keksit hienoksi. Sulata rasva mikrossa tai kattilassa tai käytä juoksevaa margariinia. Sekoita keksimurut ja rasva keskenään ja painelen taikina vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan. Valmista täytteet. Liuota liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää ne sähkövatkaimella vatkaten täytteisiin. Lisää pohjan päälle ensimmäisenä appelsiinimarmeladi. Kaada suklaatäyte vuokaan ja lisää päälle rahkatäyte. Voit myös lisätä täytteitä vuorotellen tai pyöräyttää kerrokset haarukalla kuten tiikerikakun taikinan. Näin kakkuun saa hieman erilaisen ulkonäön. Tasoita pinta huolellisesti ja aseta hyytymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.
Liota liivatelehdet kiillettä varten. Sekoita mehu valmiiksi ja siivilöi, mikäli puristit appelsiinimehun itse. Lisää elintarvikevärit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää mehuun. Anna jäähtyä ja kaada kakun päälle. Aseta kakku hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi.
Kakkua irroittaessasi, muista irroittaa kakku vuoan reunoista veitsellä. Muuten kakku repeää helposti.
Koristele appelsiiniviipaleilla ja suklaakoristella tai -lastuilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Heippa Nina! Kiitos kommentista! Kiva, kun tykkäsit. 🙂 Kyllä oikea suklaa tuon maustetun tuorejuuston voittaa. En osaa sanoa onko Violassa ja Philadelphiassa suurta makueroa. Ohjeeseen voisikin lisätä esim. 100g tummaa suklaata. Sopisi varmaan paremmin kuin maitosuklaa tuon appelsiinin maun kanssa.