Kinuskileipomo Beea's bakery

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 14113 kertaa
 
24.06.2015
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIAppelsiini-suklaajuustokakku


Pohja:

200 g Digestive-keksejä

75 g voita tai margariinia

Täyte 1:

400 g/2 prk Valion appelsiinirahkaa

2 dl kermaa vaahdotettuna

tomusokeria

4 liivatelehteä


Täyte 2:

160 g/1 prk Philadelphian Marabou-suklaatuorejuustoa

2 dl kermaa vaahdotettuna

mausta tomusokerilla makusi mukaan.

3 liivatelehteä


appelsiinimarmeladia

Kiille:

2:n appelsiinin mehu puristettuna tai n. 1 dl valmista mehua

2dl vettä

3 liivatelehteä

punaista ja keltaista elintarvikeväriä

Koristelu:

appelsiiniviipaleita

suklaalastuja tms.

Käytä kakulle irtopohjavuokaa, halkaisija 24 cm. Levitä vuoan pohjalle leivinpaperi, joka on leikattu reunojen mukaiseksi. Murskaa keksit hienoksi. Sulata rasva mikrossa tai kattilassa tai käytä juoksevaa margariinia. Sekoita keksimurut ja rasva keskenään ja painelen taikina vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan. Valmista täytteet. Liuota liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää ne sähkövatkaimella vatkaten täytteisiin. Lisää pohjan päälle ensimmäisenä appelsiinimarmeladi. Kaada suklaatäyte vuokaan ja lisää päälle rahkatäyte. Voit myös lisätä täytteitä vuorotellen tai pyöräyttää kerrokset haarukalla kuten tiikerikakun taikinan. Näin kakkuun saa hieman erilaisen ulkonäön. Tasoita pinta huolellisesti ja aseta hyytymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.

Liota liivatelehdet kiillettä varten. Sekoita mehu valmiiksi ja siivilöi, mikäli puristit appelsiinimehun itse. Lisää elintarvikevärit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää mehuun. Anna jäähtyä ja kaada kakun päälle. Aseta kakku hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi.

Kakkua irroittaessasi, muista irroittaa kakku vuoan reunoista veitsellä. Muuten kakku repeää helposti.

Koristele appelsiiniviipaleilla ja suklaakoristella tai -lastuilla.