Kinuskileipomo Beea's bakery

Kategoria: Täytekakut Nähty 8438 kertaa
 
23.06.2015
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIMustikka-mascarponekakku


Kaunis mustikka-mascarponetäytekakku sopii juhlapöydän koristeeksi. Ihanalla koristelumatolla saa helposti tehtyä upeita kuvioita sokerimassan pintaa. Sokerimassan värejä on valittavissa niin monia, että jokaiseen makuun ja tilanteeseen löytyy varmasti sopiva.

Pohja:

4 munaa

1,5 dl fariinisokeria

1,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta

1 tl leivinjauhetta

vaniljasokeria

Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään jauhot. Siivilöi ne vaahtoon varovasti sekoitellen. Käytä irtopohjavuokaa, joka on halkaisijaltaan 22 cm.

Kaada taikina voideltuun sekä jauhotettuun vuokaan (muista myös gluteenittomat korppujauhot, jos käytit gluteenitonta jauhoseosta!) ja paista noin 175-180 asteessa uunin alatasolla kypsäksi (n. 30-40 min).

Irrota vuoasta ja anna jäähtyä.

Täyte 1:

250g mascarpone-juustoa

1,5 dl kermaa vaahdotettuna

tomusokeria

2,5 liivatelehteä

300g mustikkahilloa

Täyte 2:

200g/1prk vaniljarahkaa

1,5 dl kermaa vaahdotettuna

tomusokeria

2,5 liivatelehteä


Kuorrutus:


500g sokerimassaa

sokerimassakoristeita

tomusokeria

 

Valmista täytteet ohjeen mukaan. Liivatelehdet voi liottaa yhtäaikaa kylmässä vedessä (n. 7 minuuttia) ja sulattaa kiehuvaan veteen sekoittaen. Jaa seos kahtia molemmille annoksille ja sekoita sähkövatkaimella hyvin täytteisiin. 

Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Aseta pohjalle alin kerros kakkupohjasta, joka on halkaistu kahteen osaan. Kostuta mehulla, sokerivedellä, maidolla tms. Lisää mustikkahillo ja levitä sen päälle mascarponetäyte. Lisää toinen kakkupohjakerros, kostuta ja täytä rahkatäytteellä. Tasoita täyte tasaiseksi lastalla ja huolehdi, että täytettä tulee reunoja myöten. Laita kakku jääkaappiin hyytymään, mieluiten seuraavaan päivään. 

Irrota hyytynyt kakku vuoan reunoista veitsellä. Siirrä kakku tarjoiluastian päälle varovasti. Mikäli kakku ei ole aivan tasainen, niin voit vielä lisätä kermavaahtoa tms. täytettä ja muotoilla kakkua halutun muotoiseksi.

Koristelu:

Kauli sokerimassa tasaiseksi, n. 0,5 cm paksuksi, pyöreäksi levyksi. Aseta koristelumuotti sokerimassalevyn päälle ja kauli huolellisesti muotin päältä kuvio massalevyn pintaan. Nosta massalevy kaulimella käärittynä kakun päälle ja asettele se paikoilleen. Leikkaa ylimääräinen massa alareunasta veitsellä. 

Valmista koristeita sokerimassasta muoteilla. Ripottele päälle tomusokeria.