Kinuskileipomo Beea's bakery

Kategoria: Kahvikakut,  Muut juhlapöydän kakut,  Täytekakut Nähty 8668 kertaa
 
23.06.2015
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTINaked cake Kinuskikissaa mukaillen


Tämä ihana nakukakku on varastettu Kinuskikissalta. =D Reseptiä muuttelin hieman, ja korvasin maustekakun suklaakakulla ja appelsiinirahkan päärynä-kinuskirahkalla. Ei hassumpi muutos, uskoisin. Todella juhlava ja herkullinen kakku!

Kuivakakku:

175g voita tai margariinia

2dl sokeria

2 munaa

2,5dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

3rkl kaakaojauhetta 

100g/1/2 prk rahkaa tai kermaviiliä

Täyte:

3,5dl kermaa vaahdotettuna

400g/2prk Valion päärynä-kinuskirahkaa

tomusokeria maun mukaan

3 liivatelehteä 

Kostutukseen sokerivettä

Koristeita ja tomusokeria

 

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, samalla sekoittaen. Lisää jauhot siivilä apuna käyttäen varovasti sekoittaen voi-sokerivaahtoon. Lisää rahka tai kermaviili. 

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (n. 1,5l) ja paista kakkua 175 asteessa n. 45 minuuttia. Tarkista kypsyys. Anna jäähtyä ja kumoa. 

Valmista täyte ohjeen mukaan. Liota liivatelehdet ja liuota kiehuvaan vesitilkkaan. Anna jäähtyä ja kaada täytteeseen samalla sekoittaen.  

Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Aseta alin kerros tarjoiluvadille ja kostuta. Pursota täytettä haluamallasi tavalla, esimerkiksi tekemällä isolla kierretyllalla pyöreitä ruusukkeita vieretysten kakun reunoja mukaillen. Aseta keskimmäinen kakkupohkakerros paikalleen, kostuta ja pursota samaan tapaan, kuin alempiin kerros. Aseta päällimmäinen kakkukerros paikalleen ja koristele. Minä koristelin kinuskikissan ohjeiden mukaan miniruusuilla, jotka tein sokerimassasta. Päälle ripottelin tomusokeria.