8.1.2018
Kinuski:
1prk kondensoitua maitoa (HUOM! Ei karamellisoitua!)
50g voita
½tl suolaa
Brownie:
200g tummaa suklaata
200g voita
1½ fariinisokeria
½ sokeria
1tl vaniljasokeria
1/4tl suolaa
3 kananmunaa
1dl vehnäjauhoja
½dl tummaa kaakaojauhetta
(Koristeluun pari palaa valkosuklaata)
1. Valmista ensin kinuski. Mittaa kinuskin ainekset kattilaan ja anna seoksen poreilla miedolla lämmöllä, jatkuvasti kattilan pohjaa myöten rauhallisesti sekoitellen noin 5 min tai kunnes seos hieman paksuuntuu ja on väriltään vaaleanruskeaa. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä noin 5 min.
2. Valmista seuraavaksi brownietaikina. Sulata mikrossa suklaa ja voi. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää siihen sokerit, suola ja kananmuna.
3. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja kaakaojauhe ja lisää ne brownietaikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
4. Kaada brownietaikinasta 3/4 leivinpaperoituun, n. 30x30cm kokoiseen vuokaan. Levittele tasaisesti taikinan päälle kinuskitäyte, ja sen päälle kaada loput brownietaikinasta niin, että osa kinuskista jää browniekerrosten väliin. Halutessasi voit vielä veitsellä kinuski- ja browniemassoja hieman sekoitellen luoda brownien pinnalle marmorikuvioita.
5. Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja siirrä esimerkiksi jääkaappiin yön yli. Seuraavana päivänä leikkaa kinuskibrowniesta kissamuotilla kinuskikissoja ja koristele ne sulatetulla valkosuklaalla. Halutessasi voit leikata kinuskibrowniet myös pieniksi, n. 4x4cm kokoisiksi neliöiksi tai muuhun haluamaasi muotoon!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos ihanista kommenteista!! 🙂