Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Pavun paistokset

Banaanileipä kinuskisydämellä

1.11.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/939_IMG_3252_600x600.jpg

IMG_3305

 Kinuskisydän

  • 2dl kuohukermaa
  • 1½dl muscovadosokeria
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 kananmuna
  • 1rkl vehnäjauhoja

Banaanileipä

  • 100g margariinia
  • 1½dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 4dl vehnäjauhoja
  • 1tl kardemummaa
  • 1½tl leivinjauhetta
  • 2 isoa, ylikypsää banaania
  • 1dl maitoa

1. Valmista edeltävänä päivänä kinuskikastike. Kiehauta kattilassa kuohukerma ja muscovadosokeri. Siirrä kattila levyltä, hämmennä hetki ja anna jäähtyä. Siirrä jäähtyneenä jääkaappiin ja anna levätä seuraavaan päivään.
2. Vaahdota kinuskikastike kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Varo vatkaamasta liikaa.
3. Vatkaa kinuskivaahtoon tuorejuusto ja kananmuna. Kääntele sekaan vehnäjauhot.

4. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Valmista banaanileipä. Vaahdota margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat sekaan yksitellen hyvin vatkaten.
5. Sekoita kulhossa keskenään kuivat ainekset. Muussaa banaani haarukalla. (Huom! Jos banaanit eivät muussaudu helposti, ne eivät ole tarpeeksi kypsiä.)
6. Sekoita banaanisose, kuivat ainekset ja maito varovasti muna-margariini-sokerivaahdon joukkoon.

7. Kaada banaanileipätaikinasta 2/3 neliskanttisen silikonivuoan pohjalle. Levitä kinuskisydän taikinan päälle. Peitä sydän levittämällä loput 1/3 banaanileipätaikinasta vuoan pinnalle.
8. Paista 175 asteessa n. tunti, tai kunnes puutikkuun ei tartu enää taikinaa ja leipä on saanut hieman tummaa väriä pintaan. Anna jäähtyä. Kumoa vuoasta, ja tarjoile siivuiksi leikattuna.

IMG_3239

Kategoriat

Kahvikakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/939_P1000656m_400x400.jpgPavun paistoksetKinuskikissat eli kinuski-browniet
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/939_IMG_6300_400x400.jpgPavun paistoksetMaukkaan mustikkainen murupiiras
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/939_IMG_6271m_400x400.jpgPavun paistoksetValkoiset välipalakeksit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/939_IMG_6256_400x400.jpgPavun paistoksetKolmen ainesosan kaurakeksit
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/939_IMG_3252_400x400.jpgPavun paistoksetBanaanileipä kinuskisydämellä
3

Kommentit (3)

Bean
Kinuskileipomo Bean
3.11.2014 16:21

Kinuskiemo: Ihana kuulla! Pulla-nimitys kuulostaa järkeenkäyvältä, banaanileivän nimitys onkin hieman harhaanjohtava… 😉

Nalamuru: Hups, kiitos tarkkaavaisuudesta! Korjasin kuohukerman ohjeeseen, sitä tulee siis 2dl.

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
3.11.2014 14:39

Tätä pitääkin testata. Paljon kuohukermaa tulee sen määrä kun näyttää reseptistä puuttuvan?

Kinuskiemo
3.11.2014 13:31

Tämä leipä kuulostaa tooodella herkulliselta. Ja myös näyttää. ”Krakeloitunut” pinta vielä lisää houkuttelevuutta. Popsisin ja tarjoilisin tuon leivän luultavimmatusti pullana. Tekolistalle menee, kiitos! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa