1.11.2014
Banaanileipä
1. Valmista edeltävänä päivänä kinuskikastike. Kiehauta kattilassa kuohukerma ja muscovadosokeri. Siirrä kattila levyltä, hämmennä hetki ja anna jäähtyä. Siirrä jäähtyneenä jääkaappiin ja anna levätä seuraavaan päivään.
2. Vaahdota kinuskikastike kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Varo vatkaamasta liikaa.
3. Vatkaa kinuskivaahtoon tuorejuusto ja kananmuna. Kääntele sekaan vehnäjauhot.
4. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Valmista banaanileipä. Vaahdota margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat sekaan yksitellen hyvin vatkaten.
5. Sekoita kulhossa keskenään kuivat ainekset. Muussaa banaani haarukalla. (Huom! Jos banaanit eivät muussaudu helposti, ne eivät ole tarpeeksi kypsiä.)
6. Sekoita banaanisose, kuivat ainekset ja maito varovasti muna-margariini-sokerivaahdon joukkoon.
7. Kaada banaanileipätaikinasta 2/3 neliskanttisen silikonivuoan pohjalle. Levitä kinuskisydän taikinan päälle. Peitä sydän levittämällä loput 1/3 banaanileipätaikinasta vuoan pinnalle.
8. Paista 175 asteessa n. tunti, tai kunnes puutikkuun ei tartu enää taikinaa ja leipä on saanut hieman tummaa väriä pintaan. Anna jäähtyä. Kumoa vuoasta, ja tarjoile siivuiksi leikattuna.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskiemo: Ihana kuulla! Pulla-nimitys kuulostaa järkeenkäyvältä, banaanileivän nimitys onkin hieman harhaanjohtava… 😉
Nalamuru: Hups, kiitos tarkkaavaisuudesta! Korjasin kuohukerman ohjeeseen, sitä tulee siis 2dl.