24.9.2015
Tällä ohjeella tulee n. 12 pientä leivosta
Leivospohjat:
110 g voita
1 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 kananmunan keltuainen
0,5 dl Valio Viola sitruunatuorejuustoa
Täyte:
n. 2 rkl lemon curdia
1 kananmunan valkuainen
loppu paketti Valio Viola sitruunatuorejuustoa
0,75 tl raastettua inkivääriä
0,5 dl sokeria
1 pieni omena
Koristelu:
hieman voita paistamiseen
0,25 dl sokeria
3 pientä omenaa
Leivospohjat:
Hiero yhteen voi ja jauhot. Lisää seokseen sokeri. Erottele kananmunan keltuinen ja valkuainen, lisää keltuainen taikinaan ja ota valkuainen talteen myöhempää käyttöä varten. Sekoita keltuainen taikinaan ja sekoita lopuksi joukkoon tuorejuusto. Kääri taikina kelmuun ja viilennä jääkaapissa n. 30 minuuttia.
Voitele leivosvuoat ja painele niihin ohuet kerrokset taikinaa. Paista 10 minuuttia folion alla (painele folio kiinni taikinaan) 170 asteessa. Poista sitten folio, painele taikinaan haarukalla reikiä ja paista toiset 10 minuuttia ilman foliota. Lopuksi levitä leivospohjille pieni kerros lemon curdia ja paista vielä 5 minuuttia.
Täyte:
Vaahdota valkuainen ja sekoita sen joukkoon loppu Valio Viola sitruunatuorejuustosta. Poista omenan siemenkota ja leikkaa omena pieneksi silpuksi. Sulata sokeri pannulla, lisää joukkoon ikivääriraaste ja karamellisoi sitten omenia sokerissa, kunnes ne pehmenevät. Anna omenakaramellin jäähtyä hetki (ei täysin viileäksi, ettei karamelli jähmety ja omenanpalat takerru toisiinsa) ja sekoita sitten täytteen joukkoon. Nosta jääkaappiin jäähtymään muutamaksi minuutiksi ja täytä sitten leivospohjat.
Koristeet:
Poista omenoista siemenkodat ja siivuta ohuiksi siivuiksi. Sulata voi pannulla ja lisää omenansiivut. Lisää lopuksi sokeria ja paista omenansiivuja, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Asettele pehmeät omenansiivut leivosten päälle ja tarjoile.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Maiskis! Varmasti Herkkua! 🙂