21.10.2015
Taikina:
3 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
0,25 dl Apteekin salmiakkimixeriä (Haganol)
3 rkl lemoncurdia
Salmiakkitäyte:
1 dl Apteekin salmiakkimixeriä
2 rkl siirappia
4 tl maissitärkkelystä
1 dl lemoncurdia
Sitrus-suklaa-täyte:
2,5 dl vispikermaa
200 g appelsiinirahkaa
100 g maitosuklaata
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan mehu
Lisäksi: puolikkaan sitruunan kuori
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada ne sitten hiljalleen sekoittaen vaahtoon. Sekoita lopuksi taikinaan salmiakkimixeri ja lemoncurd. Paista 225 asteessa n. 8 minuuttia. Kumoa taikina sitten sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Taikinan paistuessa tee salmiakkitäyte. Laita salmiakkimixeri, siirappi ja maissitärkkelys kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes neste sakenee. Nosta levyltä ja anna jäähtyä. Sekoita jäähtyneeseen salmiakkikastikkeeseen lemoncurd ja siirrä jääkaappin odottamaan
Tee lopuksi sitrus-suklaa-täyte. Raasta sitruunan kuori ja laita syrjään odottamaan. Vaahdota kerma ja sekoita kermavaahdon joukkoon appelsiinirahka ja sokerit ja purista joukkoon sitruunan mehu. Murskaa suklaa mieleisesi kokoisiksi palasiksi ja sekoita täytteeseen.
Ripottele sitruunankuoriraaste jäähtyneelle taikinalevylle. Levitä sitten levylle salmiakkitäyte ja sen päälle suklainen sitrustäyte. Tasoita niin, että täytteet eivät sekoitu. Kääri kokoon ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Vinkki, jos täytteitä sattuu jäämään yli, ne sopivat hyvin yhteen esim. jäätelön kanssa.
[haganol]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä