25.4.2015
2-3 kappaletta
Taikina:
1 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
75 g voita tai margariinia
1 dl tummaa siirappia
1 muna
½ dl kermaa tai maitoa
1/2dl rommia
2 dl vadelmia
ripaus suolaa
1 tl kanelia
1/3 tl muskottipähkinää
Kypsennys:
630 W, 2 min 30 s
Tarjoiluun:
vadelmia
ripaus kanelia
Yhdistä vehnajauhot, kaakoajauhe ja leivinjauhe keskenään. Sulata voi ja lisää se huolellisesti sekoittaen jauhoseokseen. Lisää joukkoon siirappi ja sitten hyvin sekoittaen muna. Sekoita taikinaan kerma/maito ja rommi. Sekoita lopuksi joukkoon vadelmat, suola, kaneli ja muskotti.
Kaada taikina kahteen mukiin, tilavuus noin 3 dl (tai kolmeen vähän pienempään). Kannattaa huomioida, että taikina nousee jonkin verran kiehuessaan, mutta laskeutuu sitten takaisin.
Kypsennä kakut yksitellen mikrossa n. 630 W 2 min 30 s. Jos haluat sisältä hieman raa’an paistoksen (suklaakohokkaan tapaan), vähennä paistoaikaa noin puolella minuutilla. (Mikrojen tehot vaihtelevat, joten voit säätää aikaa tapauskohtaisesti.)
Viimeistele mukikakut kevyellä ripauksella kanelia ja tarjoile vadelmien kanssa.
Vinkki:
Vadelmien ja rommin tilalla voi kokeilla myös mustikoita ja vaniljaviinaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos! Nopsaan kyllä katosivat, kun kaveri tuli käymään.:)