25.6.2015
4 annosta:
1, 5 dl fariinisokeria
1 dl huoneenlämpöistä suolatonta voita
0,5 dl hunajaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
0,25 tl kuivattua neilikkaa
ripaus suolaa
n. 1,8 dl rommia
5 dl kuumaa teetä tai vettä
Sekoita fariinisokeri, voi, hunaja ja mausteet tasaiseksi seokseksi käsin tai tehosekoittimella. Jaa mausteseos neljään mukiin ja kaada päälle kiehuva tee tai vesi ja sekoita, kunnes mausteseos on täysin liuennut. Kaada sitten sekaan rommi ja koristele ripauksella kanelia ja muskottia.
Vinkki: Rommitotipohja/mausteseos säilyy jääkaapissa voin käyttöpäivän mukaisesti, eli voit halutessasi valmistaa sen etukäteen odottamaan käyttöä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Itsekin bongasin tämän juoman ihan sattumalta Frasier-sarjasta, ja piti tutustua tarkemmin. Mielestäni juoma on oikein mukava lämmin drinkki, kunhan voin aiheuttamasta alkuhämmennyksestä pääsee. Viime jouluna tein muutaman purkillisen noita mausteseoksia ja annoin rommipullon kera joululahjoiksi. Itse tykkään erityisesti tuosta kanelin ja muskotin yhdistelmästä.