24.4.2015
9,5 dl granaattiomenamehua
1,2 dl sokeria
1/2 dl sitruunamehua
Voit käyttää kaupan valmista 100% granaattiomenamehua. Valmismehu tulee Suomessa edullisemmaksi, kuin itse tehty.
(Jos kuitenkin haluat valmistaa mehun itse, tarvitset litraan mehua 10-13 granaattiomenaa. Halkaise hedelmät kahtia tai lohkoiksi ja hakkaa lohkojen selkäpuolta napakasti kauhalla kulhon yläpuolella, kunnes siemenet varisevat kulhoon. Nypi pois valkea malto, mikäli sitä joutuu siementen sekaan. Hurauta siemeniä muutama sekunti tehosekoittimessa niin, että mehu irtoaa, mutta siemenet eivät soseudu. Valuta mehumassa sitten siivilän läpi kattilaan ja mehu on valmis käytettäväksi.)
Kaada granaattiomenamehu kattilaan ja lisää siihen sokeri ja sitruunamehu. Kiehauta sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Keitä noin puolitoista tuntia keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes mehu on vetäytynyt ja nestettä on jäljellä noin 3,5 dl. Lisää halutessasi sokeria tai sitruunaa. Huomaa, että siirappi saa lopullisen koostumuksensa vasta jäähtyessään – mehumainen sokerinen liemi jäähtyy siirapiksi. Siirappimaisen koostumuksen huomaa kyllä keittovaiheessa maistaessa.
Jäähdytä ja siirrä säilytysastiaan. Siirappi säilyy jääkaapissa noin puoli vuotta. Tarjoile esimerkiksi jäätelön tai pannukakkujen kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Menee ehdottomasti kokeiluun. Kiitos erilaisesta reseptistä 🙂