Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Bambuhai

Granaattiomenasiirappi

24.4.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20576_syrup_600x600.jpg

9,5 dl granaattiomenamehua

1,2 dl sokeria

1/2 dl sitruunamehua

Voit käyttää kaupan valmista 100% granaattiomenamehua. Valmismehu tulee Suomessa edullisemmaksi, kuin itse tehty.

(Jos kuitenkin haluat valmistaa mehun itse, tarvitset litraan mehua 10-13 granaattiomenaa. Halkaise hedelmät kahtia tai lohkoiksi ja hakkaa lohkojen selkäpuolta napakasti kauhalla kulhon yläpuolella, kunnes siemenet varisevat kulhoon. Nypi pois valkea malto, mikäli sitä joutuu siementen sekaan. Hurauta siemeniä muutama sekunti tehosekoittimessa niin, että mehu irtoaa, mutta siemenet eivät soseudu. Valuta mehumassa sitten siivilän läpi kattilaan ja mehu on valmis käytettäväksi.)

Kaada granaattiomenamehu kattilaan ja lisää siihen sokeri ja sitruunamehu. Kiehauta sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Keitä noin puolitoista tuntia keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes mehu on vetäytynyt ja nestettä on jäljellä noin 3,5 dl. Lisää halutessasi sokeria tai sitruunaa. Huomaa, että siirappi saa lopullisen koostumuksensa vasta jäähtyessään – mehumainen sokerinen liemi jäähtyy siirapiksi. Siirappimaisen koostumuksen huomaa kyllä keittovaiheessa maistaessa.

Jäähdytä ja siirrä säilytysastiaan. Siirappi säilyy jääkaapissa noin puoli vuotta. Tarjoile esimerkiksi jäätelön tai pannukakkujen kanssa.

 

 

Kategoriat

Makuja maailmaltaMuuta makeaa

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20576_IMG_1759_400x400.jpgBambuhaiSitruksinen salmiakki-suklaakäärö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20576_IMG_1695_400x400.jpgBambuhaiArtikulaatioharjoitus eli salmiakkichokocappuccinovaniljajogurttikakku
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20576_leivokset1_400x400.jpgBambuhaiSitruunaiset omenakaramellileivokset
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20576_köyhät-ritarit_400x400.jpgBambuhaiSavonmummun köyhät ritarit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20576_jäätelö_400x400.jpgBambuhaiSnickers-mars-jäätelö kinuskiraidoilla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20576_IMG_9480_400x400.jpgBambuhaiPiña Colada smoothiekoneessa

Kommentit (3)

suvikettu
25.4.2015 07:03

Menee ehdottomasti kokeiluun. Kiitos erilaisesta reseptistä 🙂

Bambuhai
Kinuskileipomo Bambuhai
24.4.2015 21:31

Kivaa, toivottavasti resepti tulee käyttöön ja siirapista tulee mieleistä. Olen aina pitänyt granaattiomenasta ja käyttänyt sitä paljon tuoreena, mutta häkellyin ihan kun löysin tämän siirapin ja aloin huomata, miten monipuolinen aine se on. Siinä on makeuden lisäksi muista siirapeista poiketen myös hiukan raikasta kirpeyttä, joka mielestäni monipuolistaa käyttömahdollisuuksia. Nopeasti kuluvaa tavaraa…

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
24.4.2015 16:35

Mukava saada tällainen vähän eksoottisemman hedelmän resepti. En ole granaattiomenaa koskaan leivonnassa hyödyntänyt ja tämä siirappi avaa kyllä ihan uuden oven sen hyödyntämiseen.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa