Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Bambuhai

Crème brûlée -kakku karamellisoiduilla appelsiineilla

14.5.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20576_creme-brulee-kakku_600x600.jpg

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja
1oo g voita tai margariinia
1 muna
1 dl vettä

Crème brûlée:

4 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
2 suikaletta sitruunankuorta
6 munan keltuaista

Karamellisoidut appelsiinit:

1 dl sokeria
3 appelsiinia

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi, lisää muna ja vesi ja sekoita taikinaksi. Painele taikina ohueksi kuoreksi 22 cm irtopohjavuokaan ja siirrä syrjään odottamaan.

Laita kuohukerma, maito ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja rapsuta siemenet kermaseoksen joukkoon. Lisää joukkoon myös halkaistu vaniljatanko. Pese sitruuna huolellisesti ja viillä kuoresta kaksi isoa suikaletta, ja lisää nekin kattilaan. Kiehauta ja nosta liedeltä. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki, siivilöi kermaseoksesta pois sitruunankuoret ja vaniljatanko ja kaada seos siivilän läpi keltuaisten joukkoon huolellisesti sekoittaen. Kaada lopuksi seos vuokaan taikinakuoreen ja kypsennä 150 asteisessa uunissa 1 h, kunnes kermavanukas on hyytynyt. Jäähdytä ja siirrä jaakaappiin.

Leikkaa appelsiineista päät ja sen jälkeen kuoret niin, että appelsiineihin ei jää valkeaa maltoa. Siivuta kaksi appelsiinia n. 1 cm siivuiksi. Sulata sokeri pannulla ja karamellisoi siivuja noin 20 sekuntia kummaltakin puolelta ja nostele karamellisoidut appelsiinin siivut syrjään. Kaada mehu-sokeriliemi pannulta kakun päälle ja kokoa karamellisoidut appelsiinit sitten keoksi kakulle. Leikkaa lopuksi viimeinen appelsiini samalla tavalla siivuiksi ja koristele kakku tuoreilla appelsiinin siivuilla.

Kolmannenkin appelsiinin voi hyvin karamellisoida, mutta karamellisoidut appelsiinit eivät ole kovin kauniita, ja kakusta tulee raikkaamman näköinen (ja makuinenkin), jos päällimmäiseksi siivuttaa tuoreen hedelmän.

Kategoriat

Täytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20576_IMG_1759_400x400.jpgBambuhaiSitruksinen salmiakki-suklaakäärö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20576_IMG_1695_400x400.jpgBambuhaiArtikulaatioharjoitus eli salmiakkichokocappuccinovaniljajogurttikakku
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20576_leivokset1_400x400.jpgBambuhaiSitruunaiset omenakaramellileivokset
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20576_köyhät-ritarit_400x400.jpgBambuhaiSavonmummun köyhät ritarit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20576_jäätelö_400x400.jpgBambuhaiSnickers-mars-jäätelö kinuskiraidoilla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20576_IMG_9480_400x400.jpgBambuhaiPiña Colada smoothiekoneessa

Kommentit (2)

Bambuhai
Kinuskileipomo Bambuhai
25.6.2015 00:22

Kiitos mari-johanna! Leipominen oli kyllä hauskaa ja jännittävää, ja hyvin kakku maistui 🙂 Noi karamellisoidut appelsiinit on ihan mun ykkösherkku.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
14.5.2015 14:34

Ja kuka sanoikaan bambuhai leipomoesittelyssä,että ei osaa kehitellä itse ja seuraa mieluummin reseptejä!? Eikös tämä ole jo hieno saavutus! 🙂 Hyvä sinä! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa