Kinuskileipomo Baking Dreams

Kategoria: Kesä,  Kinuskikissa suosittelee,  Leivokset,  Mustikkatempaus,  Pikkuleivät Nähty 18600 kertaa
 
05.08.2015
 
6 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Maidoton,  Munaton,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTIVegaaniset mustikkamacaronit


Varhaisimmat muistoni mustikkakesistä ovat mummolastani, jossa aina poimittuamme kesän ensimmäiset marjat teki mummoni aivan maailman parasta mustikkapiirakkaa. Kun kuulin kikherneiden nesteen vaahdottamisesta, ajattelin miten se soveltuisi macaronien tekemiseen ja tulokset olivat todella hyviä. Maku taikka koostumus ei eroa kananmunalla tehdyistä ollenkaan, nämä ovat jopa parempia! Lopputuloksena on iiihania mustikkapiirakan makuisia macaroneja, joiden tekeminen ei satuta yhtäkään kanaa! 🙂

Macaron kuoret:

  • 250g kikhernepurkista valutettua lientä, eli aquafabaa (varmista ettei liemessä ole suolaa!)
  • ripaus suolaa
  • 150g mantelijauhetta
  • 130g tomusokeria
  • 110g sokeria
  • sinistä, punaista ja norsunluun väristä pastaväriä

Mittaa aquafaba kattilaan ja anna kiehua kasaan, kunnes nestettä on jäljellä 110g. Kaada puhtaaseen (!) kulhoon ja anna jäähtyä vähintään parin tunnin ajan.
Mittaa mantelijauhe ja tomusokeri monitoimikoneeseen ja jauha mahdollisimman hienoksi. Siivilöi seos kulhoon.
Sekoita aquafaban joukkoon ripaus suolaa ja vatkaa kunnes se paksuuntuu hieman. Lisää joukkoon vähitellen sokeria koko ajan vatkaten. Kun kaikki sokeri on lisätty, voit värjätä seoksen pastaväreillä. Jatka vatkaamista vielä noin minuutti tai kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Lisää vaahdon joukkoon puolet mantelijauhe/tomusokeriseoksesta. Kääntele varovasti nuolijalla, kunnes tasaista. Lisää joukkoon loput seoksesta ja kääntele kunnes tasaista. Ole varovainen ettet sekoita liikaa tai liian vähän. voit testata tätä pudottamalla pienen nokareen taikinaa leivinpaperille. Jos nokare tasoittuu noin 30 sekunnissa taikina on valmista.
Lusikoi taikina pyöreällä tyllalla varustettuun pursotuspussiin ja pursota parin sentin kokoisia ympyröitä leivinpaperilla vuoratuille pelleille. Tästä määrästä tulee noin 50 yksittäistä kuorta.
Täräytä peltejä pöytää vasten muutama kerta, jotta ilmakuplat puhkeavat. Anna kuorten kuivaa huoneen lämmössä vähintään pari tuntia.
Lämmitä uuni 120 asteeseen ja paista macaroneja 28-30 minuuttia.

Mustikkatäyte:
2 dl mustikoita
3/4 dl sokeria
1 dl vegaanista vaniljakastiketta
1 rkl perunajauhoa

Keitä mustikoita sokerin kanssa kattilassa kunnes hillomaista. Lisää joukkoon yhteen sekoitetut vaniljakastike ja perunajauhot koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja nosta pois levyltä. Anna jäähtyä.

Vaniljakreemi:
100g vegaanista margariinia
1 tl vaniljasokeria
200g tomusokeria

Vatkaa kunnes kuohkeaa.

Kokoaminen:
Pursota kuoren alapuolelle rinki vaniljakreemiä ja lusikoi keskelle mustikkatäytettä. Aseta kanneksi toinen samankokoinen kuori.
Toista loppujen macaronien kanssa. Anna macaronien levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Nauti! 🙂