28.3.2019
Pullataikina
3dl kauramaitoa
25g hiivaa tai pss kuivahiivaa
1dl sokeria
50g vegaanista voita
n 7dl vehnäjauhoja
Täyte
2dl fariinisokeria
1rkl kanelia
Kuorrute
Tomusokeria
Kauramaitoa
Lämmitä kauramaito kulhossa kädenlämpöiseksi ja mittaa joukkoon hiiva, sokeri ja voi. Lisää ensin 5dl jauhoista lusikalla sekoittaen. Vaivaa loput jauhot mukaan. Lisää jauhoja tarvittaessa, niin kauan että taikina ei tartu enää käteen vaivatessa. Älä kuitenkaan lisää liikaa, ettei taikinasta tule kovaa.
Kaulitse taikina ohueksi noin 55x35cm suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Sekoita fariinisokeri ja kaneli, levitä tasaisesti kaulitulle taikinalle. Rullaa levy pidemmästä päästä rullalle ja leikkaa noin 5cm kokoisia palasia ja asettele vuokaan. Voit halutessasi laittaa pullat muffinssivuokiin, jolloin vuokaa ei tarvitse voidella ja pullat irtoavat nätisti toisistaan. Kohota pullia noin tunti.
Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
Sekoita kuorrutetta sen verran mistä pidät ja minkä paksuisesta pidät. Jos tarjoilet kierteet heti, anna niiden jäähtyä hieman ennen kuorrutteen levittämistä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä