Kinuskileipomo Tahmatassu

Kategoria: Jälkiruoat,  Klassikot,  Leivokset,  Muut juhlapöydän kakut,  Muuta makeaa Nähty 273 kertaa
 
27.08.2019
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTIVegaaninen porkkanapiirakka


Pohja
100g vegaanista voita
1dl sokeria
0.5dl fariinisokeria
5dl jauhoja
2dl perunajauhoja
1rkl kanelia
1rkl leivinjauhetta
4dl kauramaitoa
400g porkkanaraastetta

Kuorrute
2pkt(300g) Oatly På Mackan maustamatonta
7dl tomusokeria
Nonparellejä

Raasta porkkanat. Vaahdota voi ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi-sokerivaahtoon ensin puolet jauhoseoksesta ja kauramaidosta ja lisää sitten loput. Kääntele porkkanaraaste taikinaan. Levitä taikina noin 37x27cm kokoiselle pellille ja paista 200 asteessa 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.

Yhdistä kuorrutteen ainekset (paitsi nonparellit) ja vatkaa hyvin, ettei jää paakkuja. Kuorrute jää hieman valuvaksi, mutta voit halutessasi lisätä tomusokeria, jolloin siitä tulee paksumpaa. Kuorruta jäähtynyt porkkanapiirakka ja sirottele päälle nonparelleja.

Vaikeusaste: Helppo