27.8.2019
Pohja
100g vegaanista voita
1dl sokeria
0.5dl fariinisokeria
5dl jauhoja
3dl perunajauhoja
1rkl kanelia
1rkl leivinjauhetta
5dl kauramaitoa
400g porkkanaraastetta
Kuorrute
2pkt(300g) Oatly På Mackan maustamatonta
7dl tomusokeria
Nonparellejä
Raasta porkkanat. Vaahdota voi ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi-sokerivaahtoon ensin puolet jauhoseoksesta ja kauramaidosta ja lisää sitten loput. Kääntele porkkanaraaste taikinaan. Levitä taikina noin 37x27cm kokoiselle pellille ja paista 200 asteessa 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.
Yhdistä kuorrutteen ainekset (paitsi nonparellit) ja vatkaa hyvin, ettei jää paakkuja. Kuorrute jää hieman valuvaksi, mutta voit halutessasi lisätä tomusokeria, jolloin siitä tulee paksumpaa. Kuorruta jäähtynyt porkkanapiirakka ja sirottele päälle nonparelleja.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Tämä kätevä piirakka leivoksiksi leikattuna pelastaa tarjoilun isommallekin porukalle. Jos herkkusuita ovat työkaverit, piirakan voi viedä työpaikalle ja paloitella siellä. Kyllä maistuu, ja sopii kaikille! Nam! 🙂