Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Tahmatassu

Vegaaninen mansikka-valkosuklaajuustokakku

28.10.2019

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21132_20191028_183627_600x600.jpg

Tämä pitäisi olla varmaan oikealta nimeltään hyydykekakku, koska se ei sisällä juustoa. Kakku näyttää kuvassa vähän hassulta, koska en omista tasaisia lautasia. Lautasen reunat ovat vähän korkeammalla kuin pohja, siksi se näyttää vajonneelta.

Pohja

175g Digestive-keksejä

50g vegaanista voita

mansikkahilloa

Täyte

2dl kauravispiä

2rkl sokeria

160g vegaanista valkosuklaata (Ichoc)

200g Alpro Go On Vanilia

1rkl sitruunamehua

1dl vettä

3tl agar agar -jauhetta

Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sulata voi. Sekoita keksimurska ja voi. Pinnoita kakkuvuan (ø24) pohjalle leivinpaperi ja painele seos vuokaan. Levitä keskelle ohut kerros mansikkahilloa. Jätä reunaan väliä noin sentti. Näin mansikkahillo paljastuu vasta leikatessa. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Vaahdota kauravispi ja sokeri. Laita valkosuklaa sulamaan vesihauteeseen ja sekoita sulaneena Alpro Go Oniin. Mittaa kattilaan sitruunamehu, vesi ja agar agar. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen pari minuuttia. Kaada ohuena nauhana Alpro Go Oniin koko ajan sekoittaen. Sekoita seos vaahtoon nopeasti, mutta huolellisesti.

Kaada täyte vuokaan niin, että kaadat täytteen ensin reunoille ja sitten vasta keskelle. Näin mansikkahillo pysyy kakun keskellä.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa yli 3 tuntia tai yön yli. Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla, esim. tuoreilla marjoilla.

Ainesosat

MansikkaSuklaaVanilja

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonMaidotonMunatonPähkinätönVegaaninen

Kategoriat

JälkiruoatJuusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21132_20200405_135813_400x400.jpgTahmatassuVegaaniset suklaakeksit
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21132_20191028_183627_400x400.jpgTahmatassuVegaaninen mansikka-valkosuklaajuustokakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21132_20190825_200428_400x400.jpgTahmatassuVegaaninen porkkanapiirakka
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21132_20190605_092154-2_400x400.jpgTahmatassuVegaaniset mokkapalat
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21132_20190413_101514_400x400.jpgTahmatassuVegaaniset pinaattiletut
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21132_20190327_131937-2_400x400.jpgTahmatassuVegaaniset spinnyt eli amerikkalaiset kanelikierteet

Kommentit (1)

Kinuskiemo
29.10.2019 19:57

Valkoinen kakku on kaunis sellaisenaan, ilman koristeitakin, ja sopii hyvin tarjoilun tyylikkääksi keskipisteeksi. Halutessaan pystyy myös koristelemaan hyvinkin yksinkertaisesti, kasalla hedelmiä, marjoja tai nameja. Tai vaikka näyttävällä kukkasella. Mutta jo ruskea keksipohja toimii kakkupalan piristäjänä, kuten kuvassa. Tämä vegaaninen kakku kuulostaa herkulliselta ja näppärä mansikkapiilo yllättää kivasti kakkupalaa maistellessa. Selkeillä ohjeilla myös onnistuu varmasti. 😊

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa