Kinuskileipomo Tahmatassu

Kategoria: Jälkiruoat,  Juusto- ja hyydykekakut Nähty 233 kertaa
 
28.10.2019
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTIVegaaninen mansikka-valkosuklaajuustokakku


Tämä pitäisi olla varmaan oikealta nimeltään hyydykekakku, koska se ei sisällä juustoa. Kakku näyttää kuvassa vähän hassulta, koska en omista tasaisia lautasia. Lautasen reunat ovat vähän korkeammalla kuin pohja, siksi se näyttää vajonneelta.

Pohja

175g Digestive-keksejä

50g vegaanista voita

mansikkahilloa

Täyte

2dl kauravispiä

2rkl sokeria

160g vegaanista valkosuklaata (Ichoc)

200g Alpro Go On Vanilia

1rkl sitruunamehua

1dl vettä

3tl agar agar -jauhetta

Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sulata voi. Sekoita keksimurska ja voi. Pinnoita kakkuvuan (ø24) pohjalle leivinpaperi ja painele seos vuokaan. Levitä keskelle ohut kerros mansikkahilloa. Jätä reunaan väliä noin sentti. Näin mansikkahillo paljastuu vasta leikatessa. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Vaahdota kauravispi ja sokeri. Laita valkosuklaa sulamaan vesihauteeseen ja sekoita sulaneena Alpro Go Oniin. Mittaa kattilaan sitruunamehu, vesi ja agar agar. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen pari minuuttia. Kaada ohuena nauhana Alpro Go Oniin koko ajan sekoittaen. Sekoita seos vaahtoon nopeasti, mutta huolellisesti.

Kaada täyte vuokaan niin, että kaadat täytteen ensin reunoille ja sitten vasta keskelle. Näin mansikkahillo pysyy kakun keskellä.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa yli 3 tuntia tai yön yli. Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla, esim. tuoreilla marjoilla.

Vaikeusaste: Helppo