28.10.2019
Pohja
175g Digestive-keksejä
50g vegaanista voita
mansikkahilloa
Täyte
2dl kauravispiä
2rkl sokeria
160g vegaanista valkosuklaata (Ichoc)
200g Alpro Go On Vanilia
1rkl sitruunamehua
1dl vettä
3tl agar agar -jauhetta
Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sulata voi. Sekoita keksimurska ja voi. Pinnoita kakkuvuan (ø24) pohjalle leivinpaperi ja painele seos vuokaan. Levitä keskelle ohut kerros mansikkahilloa. Jätä reunaan väliä noin sentti. Näin mansikkahillo paljastuu vasta leikatessa. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Vaahdota kauravispi ja sokeri. Laita valkosuklaa sulamaan vesihauteeseen ja sekoita sulaneena Alpro Go Oniin. Mittaa kattilaan sitruunamehu, vesi ja agar agar. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen pari minuuttia. Kaada ohuena nauhana Alpro Go Oniin koko ajan sekoittaen. Sekoita seos vaahtoon nopeasti, mutta huolellisesti.
Kaada täyte vuokaan niin, että kaadat täytteen ensin reunoille ja sitten vasta keskelle. Näin mansikkahillo pysyy kakun keskellä.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa yli 3 tuntia tai yön yli. Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla, esim. tuoreilla marjoilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Valkoinen kakku on kaunis sellaisenaan, ilman koristeitakin, ja sopii hyvin tarjoilun tyylikkääksi keskipisteeksi. Halutessaan pystyy myös koristelemaan hyvinkin yksinkertaisesti, kasalla hedelmiä, marjoja tai nameja. Tai vaikka näyttävällä kukkasella. Mutta jo ruskea keksipohja toimii kakkupalan piristäjänä, kuten kuvassa. Tämä vegaaninen kakku kuulostaa herkulliselta ja näppärä mansikkapiilo yllättää kivasti kakkupalaa maistellessa. Selkeillä ohjeilla myös onnistuu varmasti. 😊