10.11.2014
Pohja
5 munan sokerikakkupohja
(http://www.kinuskikissa.fi/vinkkeja/?hakusivu=1)
Kostutus
1,5 dl laktoositon maitojuoma
1tl vaniljasokeri
Täyte
400g keitettyjä ja survottuja pakastevadelmia
Kinuskivaahto täyte
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
2,5 dl vispikermaa (laktoositon)
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
(http://www.kinuskikissa.fi/kinuski-vadelmatayte/?hakusivu=1)
Kinuskikuorrute
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
(http://www.kinuskikissa.fi/kinuski/?hakusivu=1)
Pursotettava kermavaahto
5dl vispikermaa (laktoositon)
4tl sokeria
2rkl vaniljakreemijauhetta
Punaista ja vihreätä sokerimassaa koristeisiin.
Kuohukerma ja fariinisokeri kiehautetaan levyllä ja jäähdytetään jääkaappikylmäksi. Valmis kastike vatkataan vaahdoksi.
Vispikerma vaahdotetaan eri astiassa ja yhdistetään kinuskivaahdon kanssa. Joukkoon sekoitetaan vielä vaniljakreemi.
Sokerikakkupohja leikataan kolmeen osaan ja kostutetaan. Pohjan päälle levitetään vadelmasurvosta sekä tämän päälle kinuskivaahtoa.
Sama myös toiseen pohjaan ja kansi päälle. Anna kakun tasoittua ja maustua jääkaapissa yön yli.
Valmista kinuskikuorrute ja kaada se heti kakun päälle jähmettymään.
Valmista kermavaahto sekoittamalla käsivatkaimella vispikerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljakreemi vatkauksen yhteydessä.
Pursota tähtityllalla S-kuviota reunoille ja yläreunaan pieni tähti.
Koristele sokerimassalla tehdyillä lehdillä ja pihlajanmarjoilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Heippa! Miten säilyy tuo kinuskikuorrutus kakkukuvun alla? Voisko tehdä edellisenä iltana jo valmiiksi vai vasta tarjoilupäivänä? 😊