28.2.2016
Brownie
200 g tummaa suklaata
200 g voita
250 g (n. 4 dl) tomusokeria
3 kananmunaa
110 g (1,7 dl) vehnäjauhoja
Juustokakku
400 g tuorejuustoa
150 g (2,5 dl) tomusokeria
0,5 tl vanilja-aromia
2 kananmunaa
Kermakuorrute
3 dl kuohukermaa
100 g (1,7 dl) tomusokeria
150 g (3,5 dl) vadelmia
vadelmia myös koristeluun
33 x 23 x 5 cm:n kokoinen vuoka
leivinpaperilla vuorattuna
Kuumenna uuni 170-asteiseksi.
Brownie:
Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa voi ja sokeri sekaisin. Lisää munat yksitellen, vatkaa hyvin ja ota joka lisäyksen jälkeen myös reunoille jäänyt aines mukaan taikinaan. Vatkaa vähitellen sekaan jauhot, käännä sitten nopeus suuremmalle ja vatkaa vielä hetki, niin että taikinasta tulee tasaista. Kaada joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta.
Juustokakku:
Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja vanilja-aromi pienellä teholla, kunnes seos on tasaista ja paksua. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Ota joka lisäyksen jälkeen myös reunoille jäänyt aines mukaan taikinaan. Seoksen tulee olla sileää kermamaista. Vatkaimen tehon voi lopuksi säätää suuremmalle, jotta seoksesta tulee kevyttä ja ilmavaa, mutta varo vatkaamasta liikaa, etteivät ainekset erotu toisistaan.
Levitä seos brownien päälle ja tasoittele pinta. Paista levyä uunissa 30-40 minuuttia tai kunnes juustokakku tuntuu koetettaessa kiinteältä ja on reunoilta hiukan ruskistunut. Keskiosan tulisi edelleen olla vaalea.
Anna levyn jäähtyä kokonaan, peitä se ja laita jääkaappiin vähintän kahdeksi tunniksi, mielellään yön yli.
Kermakuorrute:
Vatkaa kerma, tomusokeri ja vadelmat paksuksi, muttei kovaksi vaahdoksi. Aseta brownie-juustokakkulevy alustalle ja levitä kermakuorrute tasaisesti levyn päälle. Koristele kokonaisilla vadelmilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Ensin ajattelin, että on vähän liiankin yksinkertainen ja tylsä koristelu, mutta lopulta tulin siihen tulokseen, että se on ihan hyvä noin. Ei aina tarvii tehä vaikeemman kautta. Meillä on mun mieheni kanssa 7.3. vuosipäivä, kun tulee 24-vuotta yhteistä taivalta täyteen, joten tätä voi hyvin syödä sen kunniaksi, vaikka viikkoa ennen varsinaista merkkipäivää. 🙂