8.2.2016
Aineet:
3 dl vettä
200 g voita
1 pkt kuivattuja taateleita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3,5 dl (kakku)vehnäjauhoja
2 tl soodaa
Vuokaan voita ja vehnä- tai korppujauhoja tai sokeria
Työ:
Voitele ja jauhota/sokeroi kakkuvuoka.
Laita vesi ja taatelit kattilaan ja keitä, kunnes taatelit pehmenevät. Jos haluat taikinasta tasaisen voit hienontaa seoksen sauvasekoittimella. Jäähdytä seos. (Kylmällä säällä jäähtymisaikaa voi lyhentää laittamalla kattilan kannella peitettynä ulos jäähtymään.)
Lisää jäähtyneeseen seokseen munat, sokeri, jauhot ja sooda.
Kaada tai lusikoi taikina vuokaan ja paista 180 asteessa uunin alaosassa noin tunti. Peitä pinta foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä