8.2.2016
Aineet:
250 g voita
2,5 dl (Siro)sokeria
3,5 dl (kakku)vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl mehua/kermaa/maitoa
1 tl vaniljasokeria
2-3 kananmunaa
150 g paloiteltua suklaata esim. pätkis tai Fazerina
Vuokaan voita ja vehnä- tai korppujauhoja tai sokeria
Työ:
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Voitele ja jauhota/sokeroi vuoka.
Paloittele suklaa.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon perunajauhot ja vaniljasokeri.
Vatkaa joukkoon kananmunat pienen jauhomäärän kanssa yksi kerrallaan. Vatkaa mehu/kerma/maito joukkoon.
Sekoita leivinjauhe loppuihin jauhoihin ja kääntele jauhot ja paloiteltu suklaa vuorotellen varovasti taikinaan.
Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alaosassa n. 50 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä