8.2.2016
Pohja
100 g voita
5 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl sokeria
1 muna
3 dl rouhittua pähkinää
vajaa 1/2 dl kookoshiutaleita
3 dl (noin 8 kpl) Digestive-keksiä murskattuna
Keskikerros
100 g voita
5 dl tomusokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta
3 rkl kuohukermaa
Päällinen
130 g suklaata
50 g voita
Murustele digestive-keksit ja rouhi pähkinät.
Sulata pohjan voi, kaakaojauhe ja sokeri vesihauteessa.
Riko muna kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki, kaada voin, kaakaojauheen ja sokerin joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa, kunnes muna hieman kypsyy ja paksuuntuu.
Ota pois levyltä ja sekoita joukkoon keksinmurut, pähkinärouhe ja kookoshiutaleet.
Painele seos vuokaan tiiviisti ja laita kylmään odottamaan.
Valmista keskikerros vatkaamalla ainekset keskenään kuohkeaksi vaahdoksi.
Levitä vaahto pohjan päälle tasaisesti ja laita taas kylmään.
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa, anna hieman jäähtyä. Kun seos on vielä valuvaa, sivele se keskikerroksen päälle. Anna kovettua jääkaapissa parin tunnin ajan. Siistejä paloja saat, kun leikkaat palat kun suklaa ei ole vielä liian kovettunutta. Pehmeään suklaaseen voi myös tehdä kuvioita.
Koska leivonnainen on hyvin makea, kannattaa leikata melko pieniä paloja.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
kiva saada ohje, minäkin muistan tuolta galleriasta nämä ja jäi silloin mietittymään mitä ovat =)