26.1.2020
KAKKUPOHJA
1.vaihe
80 g vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
25 g tummaa kaakaojauhetta
90 g hienosokeria
2.vaihe
50 g vettä
25 g maitoa
85 g rypsiöljyä
2 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
3.vaihe
2 valkuista
45 g hienosokeria
TÄYTE / PÄÄLLINEN
1.vaihe
1 tl Agar agaria
300 g vettä
200 g maitoa
200 g hienosokeria
50 g tummaa kaakaojauhetta
2.vaihe
40 g maissijauhoa
150 g maitoa
3.vaihe
150 g voita
Kakkupohjan valmistus:
Mittaa kakkupohjan vaiheen 1 aineet yhteen astiaan ja laita se sivuun.
Mittaa kakkupohjan vaiheen 2 aineet yhteen astiaan ja laita se sivuun.
Mittaa kakkupohjan vaiheen 3 aineet ja vatkaa vaahdoksi.
Yhdistä keskenään kakkupohjan vaiheen 1 ja vaiheen 2 aineet, sekoita ne varovasti käännellen valkuaisvaahtoon.
Kaada kakkupohjataikina voideltuun 24 cm irtopohjavuokaan.
Paista kakkupohjaa +160-175 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Anna jäähtyä hetken ennen kumoamista. Leikkaa kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan.
Täytteen / päällisen valmistus:
Mittaa täytteen vaiheen 1 aineet kattilaan ja sekoita.
Mittaa täytteen vaiheen 2 aineet yhteen toisessa astiassa ja sekoita.
Yhdistä täytteen vaiheen 1 ja vaiheen 2 aineet kattilaan ja keitä kunnes täytteestä tulee kiinteämpää, noin 4-5 minuuttia tai kauemmin tarvittaessa.
Kun täyte on kiinteämpää niin ota se pois liedeltä ja lisää voi paloina täytteeseen. Sekoita kunnes voi on kokonaan sulanut täytteeseen. Anna hetken jäähtyä sekoittelemalla kunnes täyte on taas kiinteämpää.
Levitä täytettä kakkupohjan väliin ja loput täytteestä tulee kakun päälle.
Koristele haluamallasi tavalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Onpa hauska ohje ja varmaan kaikkine vaiheineen onnistuisi myös lasten kanssa