Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Ansku

Suklaakakku – Thaimaalainen suklaakakku

26.1.2020

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/7477_IMG_20200126_0918351_600x600.jpg

Sain töistä tämän aivan ihanan suklaakakun ohjeen - thaimaalainen suklaakakku.

Tässä on omaversioni kakusta, pienin muutoksin alkuperäisestä ohjeesta.

Suklaakakussa ei käytetä lainkaan suklaata, vain tummaa kaakaojauhetta mikä yllätti minut.

Suklaakakku on myös liivatteeton.

KAKKUPOHJA
1.vaihe
80 g vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
25 g tummaa kaakaojauhetta
90 g hienosokeria

2.vaihe
50 g vettä
25 g maitoa
85 g rypsiöljyä
2  keltuaista
1 tl vaniljasokeria

3.vaihe
2 valkuista
45 g hienosokeria

TÄYTE / PÄÄLLINEN
1.vaihe
1 tl Agar agaria
300 g vettä
200 g maitoa
200 g hienosokeria
50 g tummaa kaakaojauhetta

2.vaihe
40 g maissijauhoa
150 g maitoa

3.vaihe
150 g voita

Kakkupohjan valmistus:
Mittaa kakkupohjan vaiheen 1 aineet yhteen astiaan ja laita se sivuun.
Mittaa kakkupohjan vaiheen 2 aineet yhteen astiaan ja laita se sivuun.
Mittaa kakkupohjan vaiheen 3 aineet ja vatkaa vaahdoksi.
Yhdistä keskenään kakkupohjan vaiheen 1 ja vaiheen 2 aineet, sekoita ne varovasti käännellen valkuaisvaahtoon.
Kaada kakkupohjataikina voideltuun 24 cm irtopohjavuokaan.
Paista kakkupohjaa +160-175 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Anna jäähtyä hetken ennen kumoamista. Leikkaa kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan.

Täytteen / päällisen valmistus:
Mittaa täytteen vaiheen 1 aineet kattilaan ja sekoita.
Mittaa täytteen vaiheen 2 aineet yhteen toisessa astiassa ja sekoita.
Yhdistä täytteen vaiheen 1 ja vaiheen 2 aineet kattilaan ja keitä kunnes täytteestä tulee kiinteämpää, noin 4-5 minuuttia tai kauemmin tarvittaessa.
Kun täyte on kiinteämpää niin ota se pois liedeltä ja lisää voi paloina täytteeseen. Sekoita kunnes voi on kokonaan sulanut täytteeseen. Anna hetken jäähtyä sekoittelemalla kunnes täyte on taas kiinteämpää.
Levitä täytettä kakkupohjan väliin ja loput täytteestä tulee kakun päälle.
Koristele haluamallasi tavalla.

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Kategoriat

KakkupohjatKakunkuorrutteetMuut juhlapöydän kakutTäytteet

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/7477_IMG_20200126_0918351_400x400.jpgAnskuSuklaakakku - Thaimaalainen suklaakakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/__400x400.AnskuVaniljakastike
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/7477_IMG_20180812_142222_400x400.jpgAnskuKaurainen omenapiirakka
2

Kommentit (2)

soja
Kinuskileipomo soja
15.2.2020 22:22

Onpa hauska ohje ja varmaan kaikkine vaiheineen onnistuisi myös lasten kanssa

Kinuskiemo
26.1.2020 16:44

Onpa kakkupohjan valmistusohje ”vaiheineen” mielenkiintoinen. (Hyvin ja seikkaperäisesti olet selostanut. Onnistuu kyllä!) Täyte ja kuorrutus valmistuvat myös kiinnostavasti samassa kattilassa, täyte sopii myös kuorrutteeksi. Houkuttelevan herkullisen näköinen suklaakakku. Suklaaströsseli näyttää hyvältä kakun koristeena. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa