Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo AnNiinu

Valkosuklaatuorejuustokakku persikkakiilteellä

8.6.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18454_Persikka-valkosuklaa-tuorejuustokakku1_600x600.jpg

Tässä ohjetta:

Pohja:
200g Digestiveä
100g voita
Murskaa keksit ja sekoita sula voi joukkoon.
Painele voidellun ja leivinpaperilla päällystetyn irtopohjakakuvuoan pohjalle. (Riittää 26cm halkaisijalta olevaan, voi toki laittaa kapeampaankin).

Väli:
1prk Flora vispiä (vatkaa vaahdoksi)
200g maustamatonta tuorejuustoa (sekoita vatkatun kerman joukkoon)
½dl sokeria (kermaseoksen joukkoon)
1tl vaniljasokeria (kermaseoksen joukkoon)
100g valkosuklaata (sulata vesihauteessa, kannattaa heti leipomusta aloittaessa laittaa sulamaan, lisää vatkaten kermaseokseen)
6 liivatelehteä (kannattaa heti leipomusta aloittaessa laittaa likoamaan, lopuksi purista vesi pois ja sulata pieneen tilkkaan kuumaa vettä, lisää kermaseokseen ja kaada koko seos vuokaan)

Kiille:
2prk vauvojen persikkasosetta
3 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan, purista vesi pois ja sulata pieneen tilkkaan kuumaa vettä, sekoita persikkakoseen joukkoon ja kaada päälimmäiseksi vuokaan.
Kille kannattaa tehdä vasta, kun kakku on ehtinyt jähmettyä pari tuntia, muuten valuu täytteeseen.
Koristelut kiilteen päälle laitan vasta, kun hieman tai kokonaan jähmettynyt (riippuu koristelusta).

Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli ennen tarjoamista.

Muunnelmia:
-Koristeluilla saa tehtyä teeman mukaan sopivaksi, kuvassa perus valkosuklaahiutale, mutta esim. pääsiäisenä olen tehnyt suklaasta pajunkissaköynnöksiä
-Kiilteen voi halutessaan tehdä muustakin kuin persikasta, itse tehnyt mm. mustaherukkamehusta ja glögistä (liivatetta täytyy olla enemmän kuin 3 lehteä)
-Pohjaa olen myös vaihdellut, esim. jouluna glögikiilteen kanssa tein joulupipareista, halloweenina dominoista
-Täytteeseen saa muuta makua käyttämällä esim. sitruunatuorejuustoa maustamattoman sijaan ja joskus olen lisännyt mansikkahilloakin

Kuvassa oleva kakku on mummun 80-vuotis juhlista 🙂
Tää on mun aivan luottokakku, joka ei koskaan mee pieleen ja parasta kun valmistuu edellisenä päivänä, ilman uunia!

Alla olevassa kuvassa muunnos mustaherukkakiilteellä serkkuni kihlajaisista 🙂
???????????????????????????????

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18454_Gluteeniton-kakkupohja_400x400.jpgAnNiinuGluteeniton täytekakkupohja pellille
11
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18454_Persikka-valkosuklaa-tuorejuustokakku1_400x400.jpgAnNiinuValkosuklaatuorejuustokakku persikkakiilteellä
1

Kommentit (1)

Kinuskiemo
12.6.2014 21:20

Tämä on pöydän aurinko, raikas ja kaunis. 🙂 Sopii tuomaan iloista juhlatunnelmaa.

Ohjeesi on verraton, tarkka selostus työvaiheista. Ja lisäbonus kiireiselle juhlanjärjestäjälle, että sen voi tehdä valmiiksi edellispäivänä.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa