8.6.2014
Tässä ohjetta:
Pohja:
200g Digestiveä
100g voita
Murskaa keksit ja sekoita sula voi joukkoon.
Painele voidellun ja leivinpaperilla päällystetyn irtopohjakakuvuoan pohjalle. (Riittää 26cm halkaisijalta olevaan, voi toki laittaa kapeampaankin).
Väli:
1prk Flora vispiä (vatkaa vaahdoksi)
200g maustamatonta tuorejuustoa (sekoita vatkatun kerman joukkoon)
½dl sokeria (kermaseoksen joukkoon)
1tl vaniljasokeria (kermaseoksen joukkoon)
100g valkosuklaata (sulata vesihauteessa, kannattaa heti leipomusta aloittaessa laittaa sulamaan, lisää vatkaten kermaseokseen)
6 liivatelehteä (kannattaa heti leipomusta aloittaessa laittaa likoamaan, lopuksi purista vesi pois ja sulata pieneen tilkkaan kuumaa vettä, lisää kermaseokseen ja kaada koko seos vuokaan)
Kiille:
2prk vauvojen persikkasosetta
3 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan, purista vesi pois ja sulata pieneen tilkkaan kuumaa vettä, sekoita persikkakoseen joukkoon ja kaada päälimmäiseksi vuokaan.
Kille kannattaa tehdä vasta, kun kakku on ehtinyt jähmettyä pari tuntia, muuten valuu täytteeseen.
Koristelut kiilteen päälle laitan vasta, kun hieman tai kokonaan jähmettynyt (riippuu koristelusta).
Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli ennen tarjoamista.
Muunnelmia:
-Koristeluilla saa tehtyä teeman mukaan sopivaksi, kuvassa perus valkosuklaahiutale, mutta esim. pääsiäisenä olen tehnyt suklaasta pajunkissaköynnöksiä
-Kiilteen voi halutessaan tehdä muustakin kuin persikasta, itse tehnyt mm. mustaherukkamehusta ja glögistä (liivatetta täytyy olla enemmän kuin 3 lehteä)
-Pohjaa olen myös vaihdellut, esim. jouluna glögikiilteen kanssa tein joulupipareista, halloweenina dominoista
-Täytteeseen saa muuta makua käyttämällä esim. sitruunatuorejuustoa maustamattoman sijaan ja joskus olen lisännyt mansikkahilloakin
Kuvassa oleva kakku on mummun 80-vuotis juhlista 🙂
Tää on mun aivan luottokakku, joka ei koskaan mee pieleen ja parasta kun valmistuu edellisenä päivänä, ilman uunia!
Alla olevassa kuvassa muunnos mustaherukkakiilteellä serkkuni kihlajaisista 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tämä on pöydän aurinko, raikas ja kaunis. 🙂 Sopii tuomaan iloista juhlatunnelmaa.
Ohjeesi on verraton, tarkka selostus työvaiheista. Ja lisäbonus kiireiselle juhlanjärjestäjälle, että sen voi tehdä valmiiksi edellispäivänä.