Kinuskileipomo AnNiinu

Kategoria: Kakkupohjat Nähty 88817 kertaa
 
08.06.2014
 
9 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIGluteeniton täytekakkupohja pellille


Aivan mahtava ohje, jolla onnistuu kakut takuuvarmasti! Teen tällä ohjeella myös silloin kun ei-gluteenittomia syöjiä kylässä! Ihanan pehmeä ja kuohkea!

5 munaa
1½dl sokeria
2dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri oikein kovaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon.
Älä vatkaa, vaan kääntele joukkoon varovasti nuolijalla.

Levitä paperoidulle ja voidellulle pellille (meillä 60cm uuni, joten saattaa olla hieman iso 50cm uunin pellille).
Paista 200 astetta n.10 minuuttia (kun alkaa olla päältä kullanvärinen on sopiva).

Tän pohjan paras puoli on se, että muut ei maista että on gluteeniton ja onnistuu varmemmin kuin kakkuvuoassa paistettava kakku (ei lässähdä).
Tästä voi leikata haluamansa kokoiseksi (ite usein teen 2 pohjaa kakkua varten, koska meillä on paljon kakkua syöviä vieraita).

Artikkelikuva esikoisen ristiäisistä, alla oleva kuva 2-vuotissynttäreiltä päivän toisesta kakusta 🙂
???????????????????????????????