10.11.2013
Ainekset:
Pienehkö suklaakakkupohja:
3 kananmunaa
1,75dl (140g) sokeria
1,75dl (100g) vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
(15g maitosuklaata rouhittuna (Fazerin sinisestä levystä yksi rivi))
Kostutukseen:
1,5dl maitoa
Turkinpippurirahkatäyte:
1dl kuohukermaa
125g (½ purkkia) maitorahkaa
0,5dl (35g) turkinpippurirouhetta
Maitosuklaakuorrutus:
175g maitosuklaata
1dl kuohukermaa
Koristeluun:
Turkinpippurirouhetta maun mukaan
Ohje:
Pohja:
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Voit halutessasi myös laittaa joukkoon suklaarouhetta, itse laitoin 15g, koska kuorrutukseen tarvittavassa suklaalevyssä oli sen verran ylimääräistä.
3. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n. 25-30 min (kannattaa välillä tarkistella kypsyyttä tikulla).
Pohjan jäähtyessä voit tehdä täytteen:
4. Vatkaa 1 dl kuohukermaa vaahdoksi.
5. Sekoita joukkoon maitorahka ja turkinpippurirouhe.
6. Poista kakku vuoasta ja leikkaa kakkupohja puoliksi.
7. Kostuta alempi puolisko 0,75dl:lla maitoa.
8. Levitä turkinpippurirahkatäyte alemman puoliskon päälle.
9. Laita kakkupohjan toinen puolikas päälle ja kostuta se lopuilla maidoilla.
Kuorrutus:
Sovelsin Kinuskikissan ohjetta maitosuklaakuorrutuksen tekoon eli:
10. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoittaen.
11. Lämmitä kuohukerma liedellä kattilassa selvästi kättä lämpimämmäksi, ei kuitenkaan kiehuvaksi asti.
12. Ota kattila liedeltä ja sekoita suklaasula kerman joukkoon.
13. Anna seoksen jäähtyä hetki ja levitä se sitten lastalla koko kakun päälle ja reunoille.
14. Ripottele loppusilaukseksi päälle turkinpippurirouhetta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Suosittelen kyllä todellakin kokeilemaan maitosuklaa-turkinpippuri makuyhdistelmää, oli sen verran hyvä että pitää varmaan keksiä siitä jotain muutakin herkkuja.. 🙂