7.12.2013
Ainekset:
Nougatkuorrute:
3 (150g) Maraboun Dubbel Nougat-patukkaa
3 dl kuohukermaa
Mantelinen kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
3 rkl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
Nougattäyte:
3 dl kuohukermaa
3,5 rkl maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Wiener Nougat crushia
vajaa ruokalusikallinen sokeria
Koristeluun:
Wiener Nougat crushia
Ihan ensimmäisenä kannattaa tehdä kuorrute, että se ehtii jäähtyä sillävälin kun tekee kääretortun muita osia:
1. Mittaa 1 dl kermaa kattilaan ja laita joukkoon nougat-patukat paloiteltuna. Kuumenna kokoajan sekoittaen (älä kiehauta!), kunnes nougat on sulanut.
2. Laita joukkoon loput 2dl kermasta, sekoita tasaiseksi ja laita kannella peitettynä jääkaappiin jäähtymään.
Pohja:
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, mantelijauhot ja leivinjauhe keskenään toisessa astiassa.
5. Lisää jauhoseosta vähitellen munasokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
6. Levitä taikina tasaisesti pellille leivinpaperin päälle.
7. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 8 minuuttia.
8. Aseta pöydälle toinen leivinpaperi ja ripottele sen päälle sokeria. Kumoa pohja sen päälle välittömästi uunista otettua ja poista päälle jäävä leivinpaperi heti. Mitä nopeammin irrotat paperin, sitä paremmin se lähtee pohjan murtumatta. (Jos ei meinaa irrota, painele päältä vähän lämpimällä, kostealla pyyhkeellä.)
Täyte:
9. Vatkaa kerma vaahdoksi.
10. Lisää tuorejuusto ja sokeri ja vatkaa kunnolla sekaisin.
11. Sekoita joukkoon Wiener Nougat crush.
Kääretortun kasaaminen:
12. Levitä täytettä paksusti (mutta ei liikaa, että tortun mahtuu vielä rullaamaan!) ja tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle.
13. Rullaa varovasti kääretortuksi.
14. Vatkaa jäähtynyt kuorrute kuohkeaksi vaahdoksi.
15. Levitä kuorrute tasaisesti kääretortun päälle ja ripottele pinnalle Wiener Nougat crushia.
16. Leikkaa kääretortun molemmista päistä pienet siivut pois. Näin tortun päistä tulee tasaisemmat ja se näyttää siistimmältä ja kauniimmalta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos vastauksestasi. Saattaa tosiaan olla, että kiehahti vaikka en huomannut sellaista tapahtuneen. Täytyy kokeilla vielä uudestaan :)Tein eilen sitten tilalle suklaakreemikuorrutteen, joka oli kyllä hyvää sekin, nam. Ihana ohje, kiitos!