Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Rusettikeittiö

Neljän viljan soodaleipä

29.11.2013

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16329_CIMG9986pieni_600x600.jpg

Ainekset
(1 kpl)

1,5 dl neljän viljan puurohiutaleita
3,5 dl sämpyläjauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1,75 dl maustamatonta luonnonjugurttia
1,75 dl maitoa

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sekoita hiutaleet, jauhot, suola ja sooda hyvin kulhossa.
3. Sekoita jugurtti ja maito keskenään.
4. Tee jauhojen keskelle kolo ja kaada jugurtti-maitoseos sinne. Sekoita kauhalla pyörittävin liikkein keskeltä aloittaen.
5. Ripottele pellille leivinpaperin päälle vähän jauhoja ja kumoa taikina siihen päälle. Ripottele taikinan päälle vielä vähän jauhoja, ja muotoile taikina pyöreäksi leiväksi. Tee leivän pinnalle ristiviilto terävällä veitsellä.
6. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia. Leivän kypsyyden voi tarkistaa koputtamalla leivän pohjaan (varo kuitenkin polttamasta sormia! 😀 ). Leipä on kypsä, kun pohjaan koputtaessa ääni on kumea.

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16329_DSC_1261pieni_400x400.jpgRusettikeittiöJouluinen suklaakakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16329_CIMG0009pieni1_400x400.jpgRusettikeittiöNougatkääretorttu
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16329_CIMG9986pieni_400x400.jpgRusettikeittiöNeljän viljan soodaleipä
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16329_?post_type=kinuski_post&p=20431_400x400.RusettikeittiöHelppo kakkupohja
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16329_artikkelikuva_400x400.jpgRusettikeittiöTurkinpippuri-maitosuklaakakku
4

Kommentit (4)

anni_s
Kinuskileipomo anni_s
3.12.2013 16:33

Joo, kyllä tästä tulee selkeesti tuhdimpaa kun vaikka perus paahtoleivät sun muut. 🙂

Nitu
Kinuskileipomo Nitu
2.12.2013 23:12

Kuulostaa hyvältä, täytyy pistää kokeiluun! Tulee varmaan sellainen leipä, joka on tuhtia purtavaa?

anni_s
Kinuskileipomo anni_s
1.12.2013 09:50

Niinpä, harvemmin mullakaan tulee itse leivottua leipää, mutta kuitenkin sitten on ihanaa kun tekeekin, kun koko talo tuoksuu vastaleivotulle leivälle ja uunituore, vielä lämmin leipä on vaan niin hyvää. 🙂 Kiva että tykkäsit, toivottavasti maistuu!

Munkkirinkeli
30.11.2013 18:49

Periaatteessa tykkään leipäresepteistä, vaikka harvemmin tulee leipää leivottua. Tämä ohje tuntuu herkulliselta. Ja nopealta, mikä on plussaa. Itse tehtyä leipää, nam! Tämä menee kyllä kokeiluun. Kiitos! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa