29.11.2013
Ainekset
(1 kpl)
1,5 dl neljän viljan puurohiutaleita
3,5 dl sämpyläjauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1,75 dl maustamatonta luonnonjugurttia
1,75 dl maitoa
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sekoita hiutaleet, jauhot, suola ja sooda hyvin kulhossa.
3. Sekoita jugurtti ja maito keskenään.
4. Tee jauhojen keskelle kolo ja kaada jugurtti-maitoseos sinne. Sekoita kauhalla pyörittävin liikkein keskeltä aloittaen.
5. Ripottele pellille leivinpaperin päälle vähän jauhoja ja kumoa taikina siihen päälle. Ripottele taikinan päälle vielä vähän jauhoja, ja muotoile taikina pyöreäksi leiväksi. Tee leivän pinnalle ristiviilto terävällä veitsellä.
6. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia. Leivän kypsyyden voi tarkistaa koputtamalla leivän pohjaan (varo kuitenkin polttamasta sormia! 😀 ). Leipä on kypsä, kun pohjaan koputtaessa ääni on kumea.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Joo, kyllä tästä tulee selkeesti tuhdimpaa kun vaikka perus paahtoleivät sun muut. 🙂