10.11.2013
Ainekset:
Kananmunia
Sokeria
Vehnäjauhoja
Leivinjauhetta
Ohje:
1. Ota kolme samankokoista lasia.
2. Riko ensimmäiseen lasiin kananmunat. Kananmunien määrän voit päättää suhteella ~ 1 kananmuna per kaksi syöjää, eli esim. 3 kananmunasta tulee n. kuuden hengen kakku.
3. Laita toiseen lasiin saman verran sokeria kuin mitä ensimmäisessä lasissa on kananmunaa.
4. Laita kolmanteen lasiin samanverran vehnäjauhoja, kuin mitä kahdessa ensimmäisessäkin lasissa on aineksia.
5. Mittaa vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe suhteessa 0,5tl leivinjauhetta per kananmuna, eli esim. 3 kananmunan taikinaan tarvitset 1,5tl leivinjauhetta.
6. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
7. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe.
(7½. Voit sekoittaa joukkoon myös halutessasi esim. vanilijaa/vanilijasokeria, kaakaojauhetta, suklaarouhetta, pähkinärouhetta tms. mausteita maun mukaan. Hyvä suklaapohja tulee esim. sekoittamalla leivontakaakaojauhetta suhteessa vähän reilu puoli ruokalusikallista per kananmuna, eli esim. kolmen kananmunan taikinaan tulee n. 2rkl kaakaojauhetta. Kannattaa ihan sekoitella pikkuhiljaa ja maistella, milloin on omaan makuun sopiva!)
8. Paista uunissa keskitasolla 175 asteessa. Paistoaika riippuu tietysti kakun ja vuoan koosta ja muodosta ja uunistakin, kannattaa seurailla ja testata kypsyyttä tikulla (tökkää tikku kakkupohjaan, jos tikkuun tarttuu vielä raakaa taikinaa, anna kakun paistua lisää, jos ei tartu, kakku on valmis!).
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä