12.10.2015
Pullataikina:
5dl maitoa
50 g hiivaa tai 2 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
200 g voita
1-2 rkl kardemummaa
14-15 dl jauhoja
Omenakaneli seos:
50 g voita
3 rkl fariinisokeria
sokeria
kanelia
4 omenaa
Tuorejuusto kuorrute:
2 valio vaniliatuorejuustoa
1 kananmuna
Valmista ensin omenakaneli seos. Kuori omenat ja leikkaa pieneksi kuutioksi. Lisää kattilaan voi, fariinisokeri ja omenan kuutiot.
Sekoita koko ajan, ota pois ja lisää kaneli ja sokeria oman maun mukaan.
Laita sivuun ja valmista pullataikina.
Lämmitä neste (tuorehiiva +37, kuivahiiva +42). Lisää joukkoon hiiva, suola, sokeri ja kardemumma.
(Kuivahiivan voi myös sekoittaa 2-3dl jauhoja ja lisätä sen jälkeen nesteen joukkoon.) Sitten lisätään jauhot. Aluksi voi sekoittaa vispilällä tai puuharukalla, jonka jälkeen kädellä.
Lopuksi lisätään voisula.
Anna taikinan nousta n.30 minuuttia ja leivo pyöreitä pullia. Laita pullat pellille ja peitä leivinliinalla, anna nousta 20 minuuttia.
Paina juomalasilla pullaan syvennys ja lisää omenakaneli seosta ruokalusikallisen verran.
Laita tuorejuustot kulhoon ja lisää kananmuna ja notkista/sekoita. Lisää ruokalusikallisen verran pullien päälle. Voitele pullanreunat kananmunalla.
Paista uunissa 200*asteessa 10-15 minuuttia, niin että pullat saa väriä reunoihin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
jjjeen: Rahkapullat on tosi hyviä! 🙂 Kannattaa ehdottomasti kokeilla ja lisätä myös omenaa =)