Kinuskileipomo Anna

Kategoria: Hyydykekakku-tempaus,  Isän- ja äitienpäivä,  Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Pääsiäinen,  Syntymäpäivät,  Vappu,  Ylioppilasjuhlat Nähty 12267 kertaa
 
01.06.2015
 
8 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIPassionjuustokakku ♥


Pohja:

200 g digestive -tai kaurakeksejä
100 g voita

Täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kermaa
1 ¾ dl sokeria
5 liivatetta
5 passionhedelmää
6 rkl passion likööriä (Passoá)

Kiille:
3 liivatetta

½ dl passion likööriä (Passoá)
2 passionhedelmää
2  ½ mehua (esim. marli tai god morgon löytyy mangon ja passionhedelmän makuista, jotka sopii tähän hyvin!)

DSC03911

Murskaa keksit ja sulata voi.

 

DSC03927

Vatkaa kerma, lisää sokeri joukkoon. Älä kuitenkaan vaahdoksi, saa siis jäädä hieman löysemmäksi.

 

DSC03930

Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella n.4 minuuttia ja lisää kerman joukkoon. Lisää joukkoon myös viisi passionhedelmää ja sekoita hyvin.

 

Tässä kohtaa laita 5 liivatetta kylmään veteen viideksi minuutiksi. Laita kattilaan hellalle 6 rkl likööriä, kiehauta ja lisää liivatteet joukkoon.

Sekoita liivateseos täytteeseen ja lisää se irtoreunavuokaan. Anna olla jääkaapissa yön yli, eli tee kiille seuraavana päivänä.

Sekoita liivateseos täytteeseen ja lisää se irtoreunavuokaan. Anna olla jääkaapissa yön yli, eli tee kiille seuraavana päivänä.

Kiilteen valmistus;

DSC03934

Lisää kattilaan 1/2 dl passionlikööriä ja 2 1/2 dl mehua, kiehauta.

 

 

DSC03938

Lisää liivatteet liköörin ja mehun joukkoon ja sekoittele. Lisää myös pari passionhedelmää joukkoon ja laita kattila lavuaariin jossa on kylmää vettä, jotta seos jäähtyisi ja alkaisi hyytymään. Sekoittele välillä. Kun kiille alkaa pikkuhiljaa hyytyä kokeile laittaa lusikalla ensin kakun reunoille ja katso ettei se valu. Sen jälkeen, jos kiille ei valu voit alkaa kaatamaan varovasti kiillettä kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin ja anna olla siellä yön yli.