24.1.2015
Vinkki: Kakku on helppo muuntaa gluteenittomaksi ja maidottomaksi, kun käytät pohjassa kriteerit täyttäviä keksejä.
Pohja:
150 g digestivekeksejä
1 prk (125 g) vauvojen hedelmäsosetta
Smoothie-täyte:
8 liivatelehteä
750 g mansikoita
3 banaania
1 prk (165 ml) kookoskermaa
¾ dl SteviaSokeria
1 tl kardemummaa
½ dl sitruunamehua
Pinnalle:
2 kiiviä
200 g mansikoita
viipaloituja persikoita
sitruunamelissaa
Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille öljyä – näin kakku irtoaa siistimmin.
Hienonna digestivet tehosekoittimella. Sekoita keksimurskan joukkoon hedelmäsose. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Jos käytät pakastemansikoita, anna mansikoiden sulaa, valuttaa ei tarvitse. Soseuta mansikat ja banaanit blenderillä tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kookoskerma, SteviaSokeri ja kardemumma.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Pyöräytä liivatemehu sekaisin muiden ainesten kanssa.
Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Kuori kiivit ja poista mansikoiden kannat. Leikkaa kiivit ja mansikat ohuiksi siivuiksi. Asettele kakun päälle yhdessä persikkaviipaleiden kanssa. Viimeistele koristelu sitruunamelissan lehdillä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Mari-johanna: Kiitos sinullekkin ihanasta kommentista! Itseäkin kummastuttaa kovasti, että miten ja miksi muilla on tämä epäonnistunut: ei hyytynyt! 😮 Musta tää oli helppo, koska kaikki vaan sekasin blenderissä/tehosekottimella ja kaadetaan vuokaan missä pohja on. 😀