Kinuskileipomo Anna

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 26790 kertaa
 
24.01.2015
 
9 kommenttia

LUKIJAN RESEPTISmoothie-kakku ♥


Muokattu reseptistä Smoothie-kakku. Alkuperäisen ohjeen laatija Kinuskikissa.

Erillainen juustokakku ja näytti niiin hyvältä, että olihan sitä pakko kokeilla! Tuli erittäin hyvää, ”raikasta” 🙂
Jos teitä kiinnostaa seurata mun leipomuksia, niin päivittelen Instagramiin aktiivisemmin kuvia, löydät mut sieltä nimellä: Bakedwithloove :–)

Vinkki: Kakku on helppo muuntaa gluteenittomaksi ja maidottomaksi, kun käytät pohjassa kriteerit täyttäviä keksejä.

Pohja:
150 g digestivekeksejä
1 prk (125 g) vauvojen hedelmäsosetta

Smoothie-täyte:
8 liivatelehteä
750 g mansikoita
3 banaania
1 prk (165 ml) kookoskermaa
¾ dl SteviaSokeria
1 tl kardemummaa
½ dl sitruunamehua

Pinnalle:
2 kiiviä
200 g mansikoita
viipaloituja persikoita
sitruunamelissaa

Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille öljyä – näin kakku irtoaa siistimmin.

Hienonna digestivet tehosekoittimella. Sekoita keksimurskan joukkoon hedelmäsose. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Jos käytät pakastemansikoita, anna mansikoiden sulaa, valuttaa ei tarvitse. Soseuta mansikat ja banaanit blenderillä tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kookoskerma, SteviaSokeri ja kardemumma.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Pyöräytä liivatemehu sekaisin muiden ainesten kanssa.

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Kuori kiivit ja poista mansikoiden kannat. Leikkaa kiivit ja mansikat ohuiksi siivuiksi. Asettele kakun päälle yhdessä persikkaviipaleiden kanssa. Viimeistele koristelu sitruunamelissan lehdillä.