Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Anna

Karjalanpiirakat ♥

28.8.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17925_Sieppaa3_600x600.png

16 kappaletta

Riisipuuro:

7 ½ dl täysmaitoa
2 dl puuroriisiä
1 ½ tl suolaa

Taikina:
2 ½ dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 ½ dl vettä
1 rkl öljyä

Voiteluun:
voisulaa


Mittaa maito kattilaan ja kuumenna keihuvaksi. Huuhtele puuroriisi ja lisää kattilaan. Keitä sekoitellen, kunnes puuro on paksuhkoa ja riisi puolikypsää (haudekattilassa 20–30 minuuttia). Huomaa, että puuro paksuuntuu vielä jäähtyessään. Lisää loppuvaiheessa suola. Jäähdytä.

Sekoita kulhossa ruisjauhot, vehnäjauhot ja suola. Lisää vesi ja öljy ja vaivaa tasaiseksi.

Kauli taikina ruisjauhoja apuna käyttäen noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta 7 cm:n kokoisia ympyröitä muotilla tai nurinpäin käännetyllä juomalasilla.

Ohenna kukin ympyrä pulikan tai kaulimen avulla läpikuultavaksi soikioksi (14 x 17 cm). Suojaa kelmulla kuivumisen estämiseksi. Jos asettelet taikinalevyjä päällekkäin, ripottele väliin jauhoja.

Levitä täytettä taikinalevyn keskelle soikion muotoiselle alueelle. Jätä reunoille 3 cm kääntövaraa.

Nosta taikinareunat täytteen päälle piirakan keskiosasta. Rypytä reuna etusormilla kevyesti painaen edeten keskeltä päihin. Korkeimmat taikinahuiput voi painaa hieman matalammiksi, jotta ne eivät pala uunissa.

Ripottele pellille hieman ruisjauhoja estääksesi piirakoiden tarttuminen. Älä käytä leivinpaperia, se voi syttyä palamaan.

Paista piirakoita 300 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Pelti on hyvin kuuma, joten käytä patakintaiden lisäksi patalappuja.

Nosta kuumalta pelliltä liinan suojaan jäähtymään. Sivele päälle samantien voisulaa. On makuasia, syökö piirakat heti tuoreeltaan rapeina vai antaako niiden pehmentyä jonkin aikaa.

Kategoriat

ItsenäisyyspäiväJouluMuut suolapalatPizzat, voileivät, iltapalatSuolaiset pikkuleivät

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17925_DSC06636_400x400.jpgAnnaItsetehdyt suklaakonvehdit
9
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17925_20151023_105541000_iOS_400x400.jpgAnnaRoosa Nauha leivos ♥
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17925_DSC06365_400x400.jpgAnnaVanljiatuorejuustopullat omenalla
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17925_DSC041051_400x400.jpgAnnaPassionjuustokakku ♥
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17925_image1_400x400.jpgAnnaAppelsiinijuustokakku ♥
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17925_DSC03334_400x400.jpgAnnaSmoothie-kakku ♥
9

Kommentit (2)

Anna_
Kinuskileipomo Anna_
2.9.2014 11:02

Kinuskiemo: Kiitos! 🙂

Kinuskiemo
1.9.2014 19:15

Kauniisti paineltu kunnon rypytys eikä riisipuuron kanssa ole pihtailtu. Näitä ei kukaan voi vastustaa! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa