25.8.2014
16-25 kappaletta
Brownies-pohja:
125 g suolatonta voita
75 g tummaa leivontasuklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
Cookie dough -täyte:
125 g suolatonta voita
1 ¾ dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa
1 dl tummaa suklaarouhetta
Suklaakuorrutus:
100 g suolatonta voita
100 g tummaa leivontasuklaata
suklaaströsseliä
Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää sokeri, suola, vaniljasokeri, munat ja jauhot.
Vuoraa leivinpaperilla reunallinen uunivuoka (n. 19 x 19 cm). Kaada taikina vuoan pohjalle.
Paista pohjaa 175 asteessa 15-25 minuuttia. Brownies-pohja saa jäädä sisältä hieman raa’aksi. Pohjan uunissaoloaikaan vaikuttaa astia, jossa pohjan kypsennät. Teflonpintaisessa vuoassa pohja kypsyy nopeammin kuin keraamisessa vuoassa. Anna pohjan jäähtyä.
Vatkaa voi ja ruokosokeri sekaisin. Lisää vatkaimella sekoittaen loput aineet.
Levitä taikina pohjan päälle tiiviiksi kerrokseksi. Kaavi kulhon jämät omaan suuhusi. 😉 Nosta jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
Mittaa kuorrutteen voi ja suklaa kattilaan. Lämmitä seosta lieden keskilämmöllä sekoitellen, kunnes kuorrute on tasaista. Anna jäähtyä hetken aikaa.
Kaada kuorrute vuokaan täytteen päälle. Ripottele pinnalle strösseliä tai suklaarouhetta. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Leikkaa levy pieniksi neliöiksi. Säilytä leivokset jääkaapissa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskiemo: Kiitos paljon! 🙂 Ens kerralla sitten toivottavasti oikean kokoinen vuoka, nii tulee leivoksistaki tasakokosia! 😉