Kinuskileipomo Anna

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 69524 kertaa
 
12.05.2015
 
4 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIAppelsiinijuustokakku ♥


Muokattu reseptistä Appelsiini-valkosuklaakakku. Alkuperäisen ohjeen laatija Kinuskikissa.

Äitienpäiväksi tuli tehtyä tämä kyseinen appelsiinijuustokakku. Dominot vaihdoin vaan digestivekekseihin ja valkosuklaan jätin laittamatta! 🙂

Pohja:
200 g dominoita
75 g voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatetta
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g appelsiinituorejuustoa
200 g veriappelsiinijugurttia
2 appelsiinin kuoriraaste
1 dl puristettua appelsiinimehua

Kiille:
3 liivatetta
3 dl appelsiinimehua

Koristeet:

– pitsirullat
– juustokakun suklaareunus

Laita irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle leivinpaperi ja levitä päälle keksipohjaohjeen mukaan valmistettu keksi-voiseos.

Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja appelsiinijugurtti. Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niiden kuori. Lisää kuoriraaste täytteeseen. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita täytteen joukkoon. Purista appelsiineista mehu. Kuumenna mehusta 1 dl kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetki ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.

Anna kiilteen liivatteiden liota kylmässä vedessä. (Voit käyttää kiilteen tekemisessä aiemmin puristetusta appelsiinimehusta ylijääneen mehun ja täydentää valmiilla tölkkimehulla.) Kuumenna mehusta ½ dl kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun mehun kanssa ja odota tarvittaessa hetki, jotta seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen kakun irrottamista vuoasta.