Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Anna

Appelsiinijuustokakku ♥

12.5.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17925_image1_600x600.jpg

Pohja:
200 g dominoita
75 g voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatetta
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g appelsiinituorejuustoa
200 g veriappelsiinijugurttia
2 appelsiinin kuoriraaste
1 dl puristettua appelsiinimehua

Kiille:
3 liivatetta
3 dl appelsiinimehua

Koristeet:

– pitsirullat
– juustokakun suklaareunus

Laita irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle leivinpaperi ja levitä päälle keksipohjaohjeen mukaan valmistettu keksi-voiseos.

Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja appelsiinijugurtti. Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niiden kuori. Lisää kuoriraaste täytteeseen. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita täytteen joukkoon. Purista appelsiineista mehu. Kuumenna mehusta 1 dl kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetki ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.

Anna kiilteen liivatteiden liota kylmässä vedessä. (Voit käyttää kiilteen tekemisessä aiemmin puristetusta appelsiinimehusta ylijääneen mehun ja täydentää valmiilla tölkkimehulla.) Kuumenna mehusta ½ dl kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun mehun kanssa ja odota tarvittaessa hetki, jotta seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen kakun irrottamista vuoasta.

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17925_DSC06636_400x400.jpgAnnaItsetehdyt suklaakonvehdit
9
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17925_20151023_105541000_iOS_400x400.jpgAnnaRoosa Nauha leivos ♥
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17925_DSC06365_400x400.jpgAnnaVanljiatuorejuustopullat omenalla
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17925_DSC041051_400x400.jpgAnnaPassionjuustokakku ♥
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17925_image1_400x400.jpgAnnaAppelsiinijuustokakku ♥
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17925_DSC03334_400x400.jpgAnnaSmoothie-kakku ♥
9

Kommentit (4)

Tytti Malinen
10.2.2017 05:55

Hei! Jos käytän jugurtin tilalla Valion appelsiininmakuista rahkaa, laitanko silti 5 liivatetta?

Bakedwithloove
Kinuskileipomo Bakedwithloove
13.6.2015 11:58

mimzzu: 130 g 🙂

mimzzu
13.6.2015 11:48

Hei! Kuinka paljon valkosuklaata pitää olla, kun reseptissä ei ole mainittu määrää?

Kinuskiemo
12.5.2015 21:07

Niinpä onkin, Kinuskikissan ohje ja kakku eri tavalla koristeltuna. Hauskasti koristelulla voi muuttaa kakun ilmettä. Täytteestä tuli muhkea, vaikka jätit valkosuklaan pois. Korkeat pursotukset keltaisen kiilteen päällä ovat näyttävä koristelu. Kakku oli varmasti iloinen yllätys äidille. 🙂

(Ohjeen tarkennus: Koristeet-kohdassa ei siis ole nyt pitsirullia eikä –reunusta ja pohjan dominot vaihdoit digestiveihin.)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa