11.10.2015
Pullataikina:
2,5 dl maitoa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1/2 rkl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1/2 ps kuivahiivaa (n. 5g) tai 25g tuorehiivaa
8 dl vehnäjauhoja
75g leivontamargariinia tai voita
Täyte:
1 prk omenamarmeladia
1/2 prk maitorahkaa (125g)
3/4 prk sitruunatuorejuustoa (150g)
4 tl sokeria
Päälle:
1 omena
(kanelisokeria)
Lämmitä maito mikrossa tai vesihauteessa reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita siihen muna, suola, kardemumma ja sokeri. Vispilöi sekaan noin puolet jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhoista pienissä erissä ja alusta taikinaa kunnes se on kimmoisa ja irtoaa reunoista. Jaa taikina kahteentoista osaan, ja pyörittele niistä pullia. Laita pullat pellille kohoamaan n. 40 minuutiksi.
Paina lasin tai mukin pohjalla pullien keskelle syvät painaumat. Laita painaumien pohjalle omenamarmeladia pohjan peittävä kerros. Sekoita maitorahka, tuorejuusto ja sokeri keskenään ja täytä pullat loppuun sillä.
Pese omena huolellisesti ja leikkaa se puoliksi. Viipaloi omenasta todella ohuita viipaleita ja asettele niitä rahkan päälle. Ripottele halutessasi omenasiivujen päälle kanelisokeria.
Laita pullat paistumaan n. 15 minuutiksi 200 asteeseen.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Minulla oli mielessä tehdä juuri tämän tyyppisiä pullia, ja näyttävätpä niin herkullisilta, että ehkä kokeilenkin 🙂