Kinuskileipomo aniblo

Kategoria: Omena + tuorejuusto,  Pullat, munkit ja donitsit Nähty 38818 kertaa
 
11.10.2015
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIOmenaiset sitruunarahkapullat


Tällä ohjeella saa 12 muhkeaa pullaa pullien koosta riippuen. Itselleni tuli ongelmia, kun pullat eivät meinanneet mahtua yhdelle pellille. Pullien paistuttua jouduinkin irrottelemaan niitä toisistaan. Kannattaa siis joko paistaa kahdessa erässä tai laittaa mahdollisimman kauas toisistaan. Ulkonäköön en ehtinyt juurikaan panostamaan, mutta makua se ei haitannut. Kanelisokeria laitoin vain muutamaan kokeeksi ja omasta mielestäni kanelisokeri sopi niihin hyvin.

Pullataikina:
2,5 dl maitoa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1/2 rkl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1/2 ps kuivahiivaa (n. 5g) tai 25g tuorehiivaa
8 dl vehnäjauhoja
75g leivontamargariinia tai voita

Täyte:
1 prk omenamarmeladia
1/2 prk maitorahkaa (125g)
3/4 prk sitruunatuorejuustoa (150g)
4 tl sokeria

Päälle:
1 omena
(kanelisokeria)

Lämmitä maito mikrossa tai vesihauteessa reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita siihen muna, suola, kardemumma ja sokeri. Vispilöi sekaan noin puolet jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhoista pienissä erissä ja alusta taikinaa kunnes se on kimmoisa ja irtoaa reunoista. Jaa taikina kahteentoista osaan, ja pyörittele niistä pullia. Laita pullat pellille kohoamaan n. 40 minuutiksi.
Paina lasin tai mukin pohjalla pullien keskelle syvät painaumat. Laita painaumien pohjalle omenamarmeladia pohjan peittävä kerros. Sekoita maitorahka, tuorejuusto ja sokeri keskenään ja täytä pullat loppuun sillä.
Pese omena huolellisesti ja leikkaa se puoliksi. Viipaloi omenasta todella ohuita viipaleita ja asettele niitä rahkan päälle. Ripottele halutessasi omenasiivujen päälle kanelisokeria.
Laita pullat paistumaan n. 15 minuutiksi 200 asteeseen.