Kinuskileipomo aniblo

Kategoria: Täytekakut Nähty 10226 kertaa
 
03.08.2015
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIHempeä vadelma-valkosuklaakakku


Muokattu reseptistä Sweet summer love -kakku. Alkuperäisen ohjeen laatija Kinuskikissa.

Muutin suklaakakkupohjan tavalliseksi sokerikakkupohjaksi ja käytin kaikissa mahdollisissa aineksissa hyla tai vähälaktoosisia tuotteita.

Vinkki: Voit käyttää marjatäytteessä myös mustikoita tai mansikoita.

Valkosuklaa-vadelmakakku

Pohja:
sokerikakkupohja

Kostutus:
1 ½ dl maitoa

Täytteet:

valkosuklaa-vaniljatäyte
vadelma-vaniljatäyte

Kuorrutus:

1 prk vispikermaa
sokeria
600 g vaaleanpunaista sokerimassaa
tomusokeria

Koristeet:
valkoista sokerimassaa

Valmista pohja erillisen ohjeen mukaan 24-senttisessä vuoassa. Anna jäähtyä ja leikkaa pohja kolmeen osaan.

Valmista täytteet erillisten ohjeiden mukaan. Vinkki: voit vaahdottaa molempien täytteiden kuohukerman yhdessä ja jakaa vaahdon sitten kahteen eri kulhoon yhtä suuriin osiin.

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta maidolla. Levitä päälle valkosuklaatäyte. Nosta päälle seuraava pohja, kostuta ja levitä vadelmatäyte. Laita kanneksi kolmas pohja ja kostuta.

Tasoita reunat lastalla. Nosta kakku jääkaappiin, jotta täytteet jähmettyvät.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tarvittaessa sokeria. Levitä kermavaahtoa tasainen kerros kakun pintaan. Kauli sokerimassa alustalla ohueksi levyksi. Nosta kakun päälle ja tasoita sen ympärille. Leikkaa ylimääräinen osa alareunasta. Tarkemman kuorrutusohjeen löydät kohdasta kaulittavalla massalla kuorruttaminen.

Muotoile ruusut ja anna niiden kovettua. (Ruusut kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä).  Kauli valkoinen sokerimassa pitkäksi kapeaksi levyksi. Leikkaa terävällä veitsellä reunat tasaisiksi. Kostuta sokerimassanauhan toista puolta vedellä ja painele kakkuun kiinni. Etene näin koko kakun ympäri. Leikkaa ylimääräinen nauha pois.

Liimaa ruusut kakkuun sokerikuorrutteen avulla.
Siivilöi lopuksi tomusokeria kakun päälle.