3.8.2015
Vinkki: Voit käyttää marjatäytteessä myös mustikoita tai mansikoita.
Valkosuklaa-vadelmakakku
Pohja:
sokerikakkupohja
Kostutus:
1 ½ dl maitoa
Täytteet:
valkosuklaa-vaniljatäyte
vadelma-vaniljatäyte
Kuorrutus:
1 prk vispikermaa
sokeria
600 g vaaleanpunaista sokerimassaa
tomusokeria
Koristeet:
valkoista sokerimassaa
Valmista pohja erillisen ohjeen mukaan 24-senttisessä vuoassa. Anna jäähtyä ja leikkaa pohja kolmeen osaan.
Valmista täytteet erillisten ohjeiden mukaan. Vinkki: voit vaahdottaa molempien täytteiden kuohukerman yhdessä ja jakaa vaahdon sitten kahteen eri kulhoon yhtä suuriin osiin.
Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta maidolla. Levitä päälle valkosuklaatäyte. Nosta päälle seuraava pohja, kostuta ja levitä vadelmatäyte. Laita kanneksi kolmas pohja ja kostuta.
Tasoita reunat lastalla. Nosta kakku jääkaappiin, jotta täytteet jähmettyvät.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tarvittaessa sokeria. Levitä kermavaahtoa tasainen kerros kakun pintaan. Kauli sokerimassa alustalla ohueksi levyksi. Nosta kakun päälle ja tasoita sen ympärille. Leikkaa ylimääräinen osa alareunasta. Tarkemman kuorrutusohjeen löydät kohdasta kaulittavalla massalla kuorruttaminen.
Muotoile ruusut ja anna niiden kovettua. (Ruusut kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä). Kauli valkoinen sokerimassa pitkäksi kapeaksi levyksi. Leikkaa terävällä veitsellä reunat tasaisiksi. Kostuta sokerimassanauhan toista puolta vedellä ja painele kakkuun kiinni. Etene näin koko kakun ympäri. Leikkaa ylimääräinen nauha pois.
Liimaa ruusut kakkuun sokerikuorrutteen avulla.
Siivilöi lopuksi tomusokeria kakun päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä