29.3.2015
Pohja:
150 g digestivekeksejä
1 prk (125 g) vauvojen hedelmäsosetta
Smoothie-täyte:
8 liivatelehteä
750 g mansikoita
3 banaania
165 ml kevytkermaa
1 dl sokeria
1/2 tl kardemummaa
½ dl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
1 karambola
viinirypäleitä
ananaskirsikoita
Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
Hienonna digestivet tehosekoittimella. Sekoita keksimurskan joukkoon hedelmäsose. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Jos käytät pakastemansikoita, anna mansikoiden sulaa, valuttaa ei tarvitse. Soseuta mansikat ja banaanit blenderillä tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kevytkerma, sokeri ja kardemumma.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Pyöräytä liivatemehu sekaisin muiden ainesten kanssa.
Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Huuhtele ja kuivaa karambola, viinirypäleet ja ananaskirsikat. Ota karambolasta päät pois, leikkaa siitä ohuita siivuja ja nypi siemenet pois. Puolita viinirypäleet ja avaa ananaskirsikoiden lehtiä sen verran, että keltainen hedelmä näkyy. Asettele kakun päälle.
Smoothie-kakun video löytyy myös osoitteesta www.youtube.com/watch?v=Po0Mp75tlhA.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hienon version olet kinuskikissan smoothie kakusta tehnyt. Ananas´kirsikat ovat kiva koriste.