Kinuskileipomo aniblo

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kevyet herkut Nähty 1915 kertaa
 
29.03.2015
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTISmoothie-kakku


Muokattu reseptistä Smoothie-kakku. Alkuperäisen ohjeen laatija Kinuskikissa.

Pohja:

150 g digestivekeksejä
1 prk (125 g) vauvojen hedelmäsosetta

Smoothie-täyte:
8 liivatelehteä
750 g mansikoita
3 banaania
165 ml kevytkermaa
1 dl sokeria
1/2 tl kardemummaa
½ dl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
1 karambola
viinirypäleitä
ananaskirsikoita


Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.

Hienonna digestivet tehosekoittimella. Sekoita keksimurskan joukkoon hedelmäsose. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Jos käytät pakastemansikoita, anna mansikoiden sulaa, valuttaa ei tarvitse. Soseuta mansikat ja banaanit blenderillä tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kevytkerma, sokeri ja kardemumma.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Pyöräytä liivatemehu sekaisin muiden ainesten kanssa.

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Huuhtele ja kuivaa karambola, viinirypäleet ja ananaskirsikat. Ota karambolasta päät pois, leikkaa siitä ohuita siivuja ja nypi siemenet pois. Puolita viinirypäleet ja avaa ananaskirsikoiden lehtiä sen verran, että keltainen hedelmä näkyy. Asettele kakun päälle.

Smoothie-kakun video löytyy myös osoitteesta www.youtube.com/watch?v=Po0Mp75tlhA.