18.12.2017
3 kypsää keskikokoista banaania
20 pehmeää taatelia
n. 250 g hienoa porkkanaraastetta
1 dl öljyä
1 dl vettä
2 tl psylliumia
2 tl soodaa
2 tl etikkaa
3 dl tattarijauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 dl kookoshiutaleita
2,5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
Kuorrute:
100 g maidotonta margariinia
200g Violife creamy -kasvisrasvavalmistetta
2-2,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota n. 20 cm halkaisijaltaan oleva vuoka. Sekoita vesi ja psyllium keskenään.
2. Soseuta banaanit ja taatelit sauvasekoittimella melko tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon psylliumseos, öljy ja porkkanaraaste. Yhdistä sooda ja etikka ja lisää seos taikinaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne lopuksi taikinaan.
3. Paista 175 asteessa n. 50-60 minuuttia.
4. Vatkaa margariini ja sokerit hyvin keskenään. Lisää Violife-”kasvistuorejuusto” hyvin vatkaten. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Kuorrutetta tulee reilusti, joten sitä voi halutessaan laittaa myös kakun väliin tai kakun reunoille.
5. Koristele esim. kokonaisilla manteleilla ja kookoshiutaleilla.
Jos haluaa todella makeaa kakkua, pohjataikinaan voi lisätä esimerkisi fariinisokeria.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5594 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kaksi terveellistä yhdistit, banaanin ja porkkanan. Aineksissa muitakin ”hyviksiä”. Kun noin paljon on terveellistä kakussa, niin ”epäterveellinen kuorrutus” hyväksytään! 😉