Kinuskileipomo Anelise

Kategoria: Joulu,  Muut juhlapöydän kakut,  Syksy Nähty 3160 kertaa
 
18.12.2017
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTIBanaani-porkkanakakku


Tämä on terveellinen kakku epäterveellisellä kuorrutuksella. Pohjassa ei ole lainkaan lisättyä sokeria.

3 kypsää keskikokoista banaania
20 pehmeää taatelia
n. 250 g hienoa porkkanaraastetta
1 dl öljyä
1 dl vettä
2 tl psylliumia
2 tl soodaa
2 tl etikkaa
3 dl tattarijauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 dl kookoshiutaleita
2,5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa

Kuorrute:
100 g maidotonta margariinia
200g Violife creamy -kasvisrasvavalmistetta
2-2,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota n. 20 cm halkaisijaltaan oleva vuoka. Sekoita vesi ja psyllium keskenään.
2. Soseuta banaanit ja taatelit sauvasekoittimella melko tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon psylliumseos, öljy ja porkkanaraaste. Yhdistä sooda ja etikka ja lisää seos taikinaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne lopuksi taikinaan.
3. Paista 175 asteessa n. 50-60 minuuttia.
4. Vatkaa margariini ja sokerit hyvin keskenään. Lisää Violife-”kasvistuorejuusto” hyvin vatkaten. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Kuorrutetta tulee reilusti, joten sitä voi halutessaan laittaa myös kakun väliin tai kakun reunoille.
5. Koristele esim. kokonaisilla manteleilla ja kookoshiutaleilla.

Jos haluaa todella makeaa kakkua, pohjataikinaan voi lisätä esimerkisi fariinisokeria.