10.11.2014
Koristeet/ Kakun pinta
Karamellisoidut mantelilastut
½ dl sokeria
1 rkl vettä
1 dl mantelilastuja
Kuumenna pannulla vesi ja sokeri. Kun seos on lämmintä, lisää sekaan mantelilastut ja säädä levy keskitasolle. Mantelit ovat valmiita, kun ylimääräinen neste on haihtunut. Levitä karamellisoidut mantelit leivinpaperille ohueksi kerrokseksi ja anna jäähtyä.
Levitä karamellisoituja mantelilastuja leivinpaperoidun vuoan pohjalle, mutta jätä muutama kaunis pala jälkikäteen lisättäväksi koristeeksi.
Kinuski
2 dl vispikermaa
0,65 dl fariinisokeria
0,65 dl tummaa muscovado ruokosokeria
Keitä kermaa ja sokereita pinnoitetussa kattilassa. Kinuski on valmista, kun kylmään vesilasiin tiputettu kinuskipisara pysyy pallona eikä liukene.
Siirrä valmis kinuski jäähtymään.
Jäätelö
5 dl vispikermaa
1,5 dl maitoa
1,5 dl tomusokeria
1,5 dl glukoosisiirappia
Vatkaa vispikerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa maito ja tomusokeri huolellisesti. Lisää maidon ja tomusokerin sekaan glukoosisiirappi ja sekoita huolellisesti. Yhdistä maito-seos ja vaahdotettu kerma huolellisesti.
Kaada seos vuokaan karamellisoitujen mantelien päälle ja tasoita. Lusikoi noin kolmasosa (1/3) kinuskista jäätelöseoksen päälle. Vetele veitsellä siksakkia, jotta kinuski sekottuisi hieman jäätelömassan sekaan. Tarkoitus ei siis ole sekoittaa kinuskia ja jäätelömassaa kokonaan sekaisin.
Pohja:
2/3 kinuskia
1,5-2 dl mantelilastuja
Sekoita mantelilastut kinuskin sekaan ja levitä seos varovasti jäätelön päälle.
Laita jäätelökakku pakkaseen ja anna jäätyä yön yli.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä