31.3.2016
Pohja: 3 dl täysjyvä-vehnäjauhoja, 100 g voita, n. 2 rkl vettä, ripaus suolaa
Täyte: 400 g lohta, n. 150 g katkarapuja, 2 sipulia, 1 sitruunanmehu, oman maun mukaan sitruunapippuria ja mustapippuria, n. 1 dl tilliä, n. 150 g kirsikka-/ tai luumutomaatteja 2 dl ruokakermaa, 2 kananmunaa, n. 1/2 pk katkaraputuorejuustoa + öljyä tai voita paistinpannulle
– Aloita valmistamalla pohja. Nypi jauhot, voi ja vesi keskenään sekaisin. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. (Itse käytin halkaisijaltaan 26 cm). Pistele pohjaan haarukalla koloja ja nosta jääkaappiin n. 15 minuutiksi. Paista pohjaa uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10 minuuttia.
– Leikkaa lohi sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuori, halkaise ja hienonna sipulit. Paista lohen paloja paistinpannulla öljyssä tai voissa, niin että ne saavat väriä pintaan ja kuullota sipulit. Lisää joukkoon katkaravut, sitruunamehu ja mausta oman maun mukaan. (Itse käytin reilusti sitruunapippuria ja mustapippuria). Sekoita ja levitä piirakkapohjan päälle. Levitä täytteen päälle katkaraputuorejuusto nokareita tasaisesti.
– Sekoita munat ja kerma keskenään. Sekoita lopuksi joukkoon tilli ja kaada täytteen päälle. Halkaise tomaatit kahtia ja asettele piirakan päälle. Paista piirakkaa n. 25 minuuttia 225 asteessa uunin alimmalla tasolla. Uunista otettua anna vetäytyä hetki.
Pohjan jauhot voi korvata halutessa gluteenittomalla jauhoseoksella tai ihan tavallisilla vehnäjauhoilla. Myös lohen voi korvata kylmä- tai lämminsavustetulla lohella, jolloin lohta ei tarvitse paistaa. Kokeilkaa vaan muokata tätäkin reseptiä oman maun mukaan ( =^_^= )
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ah, kiitosta mukavasta palautteesta ( =^w^= ) Enpäs osaa vielä edes vastailla kommentteihin, mutta kiitän positiivisestä vastaanotosta ja uutena kinuskina koittelen sopeutua joukkoon~