Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Alferno

Lohi-katkarapupiirakka

31.3.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22235_20160325_140533-1_600x600.jpg

Pohja: 3 dl täysjyvä-vehnäjauhoja, 100 g voita, n. 2 rkl vettä, ripaus suolaa
Täyte: 400 g lohta, n. 150 g katkarapuja,  2 sipulia, 1 sitruunanmehu, oman maun mukaan sitruunapippuria ja mustapippuria, n. 1 dl tilliä, n. 150 g kirsikka-/ tai luumutomaatteja 2 dl ruokakermaa, 2 kananmunaa, n. 1/2 pk katkaraputuorejuustoa + öljyä tai voita paistinpannulle

– Aloita valmistamalla pohja. Nypi jauhot, voi ja vesi keskenään sekaisin. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. (Itse käytin halkaisijaltaan 26 cm). Pistele pohjaan haarukalla koloja ja nosta jääkaappiin n. 15 minuutiksi. Paista pohjaa uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10 minuuttia.

– Leikkaa lohi sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuori, halkaise ja hienonna sipulit. Paista lohen paloja paistinpannulla öljyssä tai voissa, niin että ne saavat väriä pintaan ja kuullota sipulit. Lisää joukkoon katkaravut, sitruunamehu ja mausta oman maun mukaan. (Itse käytin reilusti sitruunapippuria ja mustapippuria). Sekoita ja levitä piirakkapohjan päälle. Levitä täytteen päälle katkaraputuorejuusto nokareita tasaisesti.

– Sekoita munat ja kerma keskenään. Sekoita lopuksi joukkoon tilli ja kaada täytteen päälle. Halkaise tomaatit kahtia ja asettele piirakan päälle. Paista piirakkaa n. 25 minuuttia 225 asteessa uunin alimmalla tasolla. Uunista otettua anna vetäytyä hetki.

Pohjan jauhot voi korvata halutessa gluteenittomalla jauhoseoksella tai ihan tavallisilla vehnäjauhoilla. Myös lohen voi korvata kylmä- tai lämminsavustetulla lohella, jolloin lohta ei tarvitse paistaa. Kokeilkaa vaan muokata tätäkin reseptiä oman maun mukaan ( =^_^= )

Ainesosat

KalaKatkarapuSitruuna/appelsiini/limeTäysjyvä/ruis

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

KesäKevätKevyet herkutSuolaiset piirakatSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22235_20160325_140533-1_400x400.jpgAlfernoLohi-katkarapupiirakka
3

Kommentit (3)

Alferno
Kinuskileipomo Alferno
1.4.2016 16:56

Ah, kiitosta mukavasta palautteesta ( =^w^= ) Enpäs osaa vielä edes vastailla kommentteihin, mutta kiitän positiivisestä vastaanotosta ja uutena kinuskina koittelen sopeutua joukkoon~

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
1.4.2016 08:09

Namskis!! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
1.4.2016 07:45

Ensin huomioni kiinnittyi piirakkaasi, siinä on juuri sitä mistä itse pidän,kalaa ja katkaravut. 🙂
Sitten aloin pohtia leipomosi nimeä,en ollut siihen aiemmin törmännyt…. Ja todentotta,kurkkasin leipomoosi niin sehän on juuri avattu uusi leipomo! 🙂
Siispä haluankin toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi meidän iloiseen porukkaan.
Avasit ovesi varsin herkullisella piirakalla,jota täytyy ehdottomasti seuraavan kerran kokeilla kun meillä s avustetaan kalaa.
Törmäillään siis jatkossakin leivonnan merkeissä,tule rohkeasti mukaan keskustelemaan ja kyselemään tarpeen vaatiessa! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa