11.2.2015
Pohja:
70g mantelijauhoa
70g hasselpähkinäjauhoa
60g pikakaurahiutaleita
1rkl kaakaojauhetta
1rkl juoksevaa hunajaa
50g margariinia
-sekoita sula voi muihin aineisiin ja painele vuokaan
-hunaja tekee hommasta vähän tahmaista, joten leivinpaperi pohjalla ja reunojen huolellinen öljyäminen auttaa kakkua irtoamaan
-ohuet kertakäyttöhanskat ovat kelpo apu, ettei taikina ole myöskään sormissa
Täyte:
1prk rahkaa
2dl kermaa
1 vanilijatanko
3rkl juoksevaa hunajaa
4 liivatelehteä
-liivatelehdet kylmään veteen likoamaan
-vaahdota kerma
-lisää rahka, hunaja ja vanilijatangon siemenet
-liota liivatelehdet tosi pieneen määrään kuumaa vettä ja sekoita kerma-rahka seokseen
-anna hyytyä
Pinta:
1prk mangososetta
0,5dl appelsiinimehua
2 liivatelehteä
-liivatelehdet kylmään veteen likoamaan
-kuumenna appelsiinimehu ja sekoita liivatelehdet sinne
-yhdistä mangososeen kanssa ja kaada kakun päälle
-anna hyytyä
Koristele kaakaonibseillä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Niin tyylikäs kuin olisi suoraan konditorian näyteikkunassa 🙂