Kinuskileipomo AidaD

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Mantelihaaste Nähty 13403 kertaa
 
11.02.2015
 
5 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIPähkinä-manteli juustokakku


Kaverit tietävät, että olen innokas leipuri ja aina on hyvä tekosyy tehdä herkkuja, kun joku on tulossa kylään. Eräs ystäväni oli tulossa käymään ja tuumasi, että heillä on koko perhe nyt sokerilakossa, että ei tarvitse leipoa mitään. Muuten on tahdonvoima koetuksella.

Otin haasteen vastaan ja päätin kokeilla sokeritonta herkkua.
Makeutus hunajalla oli sallittua kohtuuden rajoissa.

Eka testiversio oli oikeastaan pahaa, kokeilin täytteeseen banaania, mutta taisi olla vielä liian raaka, kun maku oli karvas. Kaiken lisäksi täyte meni hyytymisen aikana ruman harmaaksi. Varmaan sitruuna olisi auttanut? Tämä toinen versio oli ihan hyvä. Kyllähän se valkoisen sokerin kyllästämälle makuaistille on ”valjumpi”. Tekisi kirjoittajallekin hyvä ottaa sokerilakko.

Pohja:
70g mantelijauhoa
70g hasselpähkinäjauhoa
60g pikakaurahiutaleita
1rkl kaakaojauhetta
1rkl juoksevaa hunajaa
50g margariinia

-sekoita sula voi muihin aineisiin ja painele vuokaan
-hunaja tekee hommasta vähän tahmaista, joten leivinpaperi pohjalla ja reunojen huolellinen öljyäminen auttaa kakkua irtoamaan
-ohuet kertakäyttöhanskat ovat kelpo apu, ettei taikina ole myöskään sormissa

Täyte:
1prk rahkaa
2dl kermaa
1 vanilijatanko
3rkl juoksevaa hunajaa
4 liivatelehteä

-liivatelehdet kylmään veteen likoamaan
-vaahdota kerma
-lisää rahka, hunaja ja vanilijatangon siemenet
-liota liivatelehdet tosi pieneen määrään kuumaa vettä ja sekoita kerma-rahka seokseen
-anna hyytyä

Pinta:
1prk mangososetta
0,5dl appelsiinimehua
2 liivatelehteä

-liivatelehdet kylmään veteen likoamaan
-kuumenna appelsiinimehu ja sekoita liivatelehdet sinne
-yhdistä mangososeen kanssa ja kaada kakun päälle
-anna hyytyä

Koristele kaakaonibseillä.