Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Add More Sugar

Mango-suklaatäytekakku

8.11.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23378_20161106_140022_600x600.jpg

Ainesosat:

Suklaapohja: (noin 18cm vuoalle)
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Mangomousse:
3 dl kuohukermaa
200g mangotuorejuustoa (Valio Viola)
2 dl mangososetta (Marli)
3 rkl sokeria
3 kpl liivatelehtiä

Suklaakreemi:
150g voita
4 dl tomusokeria
100g taloussuklaata
1 tl vaniljasokeria
(1-2 rkl maitoa)

Suklaaganache:
150g taloussuklaata
1dl kuohukermaa

kostutukseen maitoa


Ohjeet:

– Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet yhteen, ja lisää ne muna-sokerivaahtoon siivilän kautta varovasti käännellen. Kaada valmis taikina pieneen, noin 18cm jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175°c asteessa uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.

– Vaahdota sokerilla maustettu kerma ja lisää tuorejuusto. Laita liivatelehdet likoamaan 5 minuutiksi, ja sen jälkeen purista kuivaksi ja lisää ne pieneen määrään kiehuvaan veteen. Sekoita, sekä anna jäähtyä hieman. Sillä aikaa lisää täytteeseen mukaan myös mangosose, ja lopulta myös liivateseos ohuena norona joukkoon tasaiseksi sekottaen.

– Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, ja kostuta haluamallasi nesteellä. Täytä kakku mangomoussella, voit myös halutessasi sivellä kerroksen mangososetta kakun väleihin ennen täytteen lisäämistä. Jäähdytä jääkaapissa noin muutaman tunnin ennen seuraavaa vaihetta. Itse jäähdytin irtopohjavuoan sisällä, mutta toisaalta täyte oli tarpeeksi jämäkkää, joten se ei ole pakollista.

– Tee suklaaganache. Paloittele suklaa kulhoon, ja kuumenna kerma erillisessä astiassa, ei kuitenkaan kiehuvaksi. Kaada kuuma kerma suklaapalojen päälle, ja pienen hetken jälkeen sekoita tasaiseksi. Jäähdytä huoneenlämmössä.

– Ganachen jäähtyessä voit tehdä suklaakreemin. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 min. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa, ja lisää voi-sokerivaahtoon. Vatkaa vielä noin minuutti, ja lisää tarvittaessa tilkka maitoa, jos kreemi vaikuttaa liian jämäkältä.

– Kuorruta kakku ohuella kerroksella suklaakreemiä, tasoita ja laita halutessasi jääkaappiin noin 10 minuutiksi, jotta voi hieman jähmettyisi. Sen jälkeen kuorruta kakku ganachella. Koristele haluamallasi tavalla, itse käytin mangoviipaleita, ylimääräisesttä suklaakreemistä tehtyjä ruusukkeita, itsetehtyjä valkosuklaakoristeita sekä kultaisia koristehelmiä.

– Nauti! Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, ja tässä koossa riittää hyvin noin 8 henkilölle 🙂

Ainesosat

MangoSuklaa

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Kategoriat

KakkupohjatKakunkuorrutteetSyksyTäytekakutTäytteet

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23378_20161106_140022_400x400.jpgAdd More SugarMango-suklaatäytekakku
4

Kommentit (4)

Kinuskiemo
8.11.2016 19:49

Teit siskollesi todella kauniin juhlakakun, ja herkullisuus näkyy. Nam! 🙂
Suklaan ystävät kirjoittavat varmaan parhaillaan reseptin aineita kauppalistaansa!

maris
Kinuskileipomo maris
8.11.2016 18:57

Kyllä on kakku nätti kuin karkki! On mahtanut olla hyvää. 🙂
Slurps!

julialeipoo
Kinuskileipomo julialeipoo
8.11.2016 18:12

Kiitän! Pitkään olen tänne harkinnut tunnuksen tekemistä, mutta nyt alaa opiskelemaan päästyäni päätin ottaa niskasta kiinni ja tässä sitä nyt ollaan… 😀 lisää reseptejä on varmasti tulossa, harmillisesti kännykkäkuvalaadulla toistaiseksi mennään mutta ei toisaalta kaiken tarvitse olla niin tip top :P. Kiva kun pidit reseptistä!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
8.11.2016 17:59

Tervehdys sinulle uuden leipomon omistaja! Kivaa, että tulit seuraamme ja Wau millä kakulla avauksesi teit! 🙂
Kyllä mahtaa olla hyvää! Kävin tutustumassa leipomosi etuovella ja siellä oli vastassa varsin tutulta kuulostava tarina. Tarina vohveli taikinasta johon lurahtaa liikaa suolaa…
Minä olin aikoinaan nuorena tyttönä ekaa kertaa appivanhempieni luona ja lettukestit lähestyivät, lupasin tehdä taikinan. Vahingossa kaadoin sokerin sijasta taikinaan suolaa…. no, meillä tuo taikina kyllä lensi roskikseen ja teimme uuden taikinan mutta vähän nolotti! 🙂
Tekevälle sattuu!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa