8.11.2016
Ainesosat:
Suklaapohja: (noin 18cm vuoalle)
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Mangomousse:
3 dl kuohukermaa
200g mangotuorejuustoa (Valio Viola)
2 dl mangososetta (Marli)
3 rkl sokeria
3 kpl liivatelehtiä
Suklaakreemi:
150g voita
4 dl tomusokeria
100g taloussuklaata
1 tl vaniljasokeria
(1-2 rkl maitoa)
Suklaaganache:
150g taloussuklaata
1dl kuohukermaa
kostutukseen maitoa
Ohjeet:
– Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet yhteen, ja lisää ne muna-sokerivaahtoon siivilän kautta varovasti käännellen. Kaada valmis taikina pieneen, noin 18cm jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175°c asteessa uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.
– Vaahdota sokerilla maustettu kerma ja lisää tuorejuusto. Laita liivatelehdet likoamaan 5 minuutiksi, ja sen jälkeen purista kuivaksi ja lisää ne pieneen määrään kiehuvaan veteen. Sekoita, sekä anna jäähtyä hieman. Sillä aikaa lisää täytteeseen mukaan myös mangosose, ja lopulta myös liivateseos ohuena norona joukkoon tasaiseksi sekottaen.
– Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, ja kostuta haluamallasi nesteellä. Täytä kakku mangomoussella, voit myös halutessasi sivellä kerroksen mangososetta kakun väleihin ennen täytteen lisäämistä. Jäähdytä jääkaapissa noin muutaman tunnin ennen seuraavaa vaihetta. Itse jäähdytin irtopohjavuoan sisällä, mutta toisaalta täyte oli tarpeeksi jämäkkää, joten se ei ole pakollista.
– Tee suklaaganache. Paloittele suklaa kulhoon, ja kuumenna kerma erillisessä astiassa, ei kuitenkaan kiehuvaksi. Kaada kuuma kerma suklaapalojen päälle, ja pienen hetken jälkeen sekoita tasaiseksi. Jäähdytä huoneenlämmössä.
– Ganachen jäähtyessä voit tehdä suklaakreemin. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 min. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa, ja lisää voi-sokerivaahtoon. Vatkaa vielä noin minuutti, ja lisää tarvittaessa tilkka maitoa, jos kreemi vaikuttaa liian jämäkältä.
– Kuorruta kakku ohuella kerroksella suklaakreemiä, tasoita ja laita halutessasi jääkaappiin noin 10 minuutiksi, jotta voi hieman jähmettyisi. Sen jälkeen kuorruta kakku ganachella. Koristele haluamallasi tavalla, itse käytin mangoviipaleita, ylimääräisesttä suklaakreemistä tehtyjä ruusukkeita, itsetehtyjä valkosuklaakoristeita sekä kultaisia koristehelmiä.
– Nauti! Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, ja tässä koossa riittää hyvin noin 8 henkilölle 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Teit siskollesi todella kauniin juhlakakun, ja herkullisuus näkyy. Nam! 🙂
Suklaan ystävät kirjoittavat varmaan parhaillaan reseptin aineita kauppalistaansa!