Kinuskileipomo Aamuriemu

Kategoria: Joulu,  Muuta makeaa,  Teemajuhlat,  Ystävänpäivä,  Ystävänpäivätempaus Nähty 11196 kertaa
 
21.01.2014
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIYstävyyden oksa


Järjestä ystävällesi tunnelmallinen herkutteluhetki! Tässä helppo ja syötävä koriste kauniin kattauksen kruunuksi.

Vaahtokarkkimassasta valmistetut makeiset
Tarvitset:

150 g minivaahtokarkkeja
3 – 4 1/2 dl mansikanmakuista Dan Sukker tomusokeria
1 rkl vettä
öljyä

Sydänmuotteja
Kaulin

Valmista vaaleanpunainen vaahtokarkkitaikina. Mittaa vaahtokarkit mikron kestävään kulhoon ja lisää sinne vesi. Lämmitä vaahtokarkkeja mikrossa aina välillä sekoittaen, kunnes ne sulavat lähes kokonaan. Mittaa vaaleanpunainen tomusokeri toiseen kulhoon ja kaada vaahtokarkkoseos tomusokerin päälle. Öljyä kätesi ja sekoita massa tasaiseksi kädellä. Lisää loput tomusokerista. Kun tahmea massa irtoaa käsistä, on seos valmis. Taputtele massan päälle tomusokeria, jotta se ei tartu kemuun. Kääri massa useampaan kertaan tuorekelmuun. Jätä massa huoneen lämpöön yön yli (hätäiselle riittää koristeita varten muutamankin tunnin odottelu).

Työstä taikina seuraavana päivänä.  Leivo massa tasaiseksi kaulimella ja tee sydänmuoteilla ohuita karkkeja. Jätä huoneen lämpöön kuivumaan, yksi päivä riittää. Valmista vaaleanpunainen vaahtokarkkitaikina. Mittaa vaahtokarkit mikron kestävään kulhoon ja lisää sinne vesi. Lämmitä vaahtokarkkeja mikrossa aina välillä sekoittaen, kunnes ne sulavat lähes kokonaan. Mittaa vaaleanpunainen tomusokeri toiseen kulhoon ja kaada vaahtokarkkoseos tomusokerin päälle. Öljyä kätesi ja sekoita massa tasaiseksi kädellä. Lisää loput tomusokerista. Kun tahmea massa irtoaa käsistä, on seos valmis. Taputtele massan päälle tomusokeria, jotta se ei tartu kemuun. Kääri massa useampaan kertaan tuorekelmuun. Jätä massa huoneen lämpöön yön yli (hätäiselle riittää koristeita varten muutamankin tunnin odottelu).

Tällainen ohje löytyy myös Kinuskikissan sivuilta, koska olen sen täältä oppinut ja hyväksi todennut.

Työstä taikina seuraavana päivänä.  Leivo massa tasaiseksi kaulimella ja tee sydänmuoteilla ohuita karkkeja. Tee sydämiin pieni reikä esim. pillillä ripustusnauhaa varten. Jätä huoneen lämpöön kuivumaan, yksi päivä riittää. Varmista kuitenkin ennen koristelua, että sydämet ovat täysin kuivuneita. Kosteus ilmasssa luonnollisesti hidastaa prosessia.

Pikeeri
Tarvitset:

n. 1 1/2 dl tomusokeria (valkoista ja halutessasi myös vaalenpunaista)
1/4 dl kananmunan valkuaista
muutama tippa sitruunamehua

(Kinuskikissan ohje)

Valmista pikeeri. Mittaa kulhoon valkuainen ja 1 dl tomusokeria. Vatkaa tehosekoittimella pari minuuttia. Lisää sitten sitruunamehu ja loput tomusokerista. Valkoinen pikeeri erottuu kauniisti vaaleanpunaiselta taustalta. Tarpeen vaatiessa tee myös vaaleanpunainen pikeeri vaaleanpunaisesta tomusokerista koristelua. Koristele sydännamuset haluamallasi tavalla. Voit myös kirjoittaa pieniä ystävyyden viestejä sydämiin. Maalaa halutessasi sydämiä valkoisella pikeerillä ja koristele sitten vaaleanpunaisella pikeerillä.

Kun pikeeri on kuivunut, pujota namujen reikiin kauniit sisustukseen tai kattaukseen sopivat nauhat. Ripusta sydämet roikkumaan esim. maljakkoon asetetusta oksasta. Koristeet säilyvät hyvin ja pitkään.

Vinkki!
Jouluksi näin syntyy myös syötäviä kuusen koristeita. Kivoja koristeita näistä tulee mihin tahansa teemajuhlaan värejä ja muotoja vaihdellen. Värjäykseen voit käyttää jauhemaista elintarvikeväriä.