2.1.2015
Joulupiparkakut
5 1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 dl siirappia
1 1/2 dl vettä
300 g voita tai margariinia
1 rkl kanelia
1 rkl inkivääriä
1 rkl soodaa
runsaat 1 1/2 l vehnäjauhoja
Paistaminen: 175C 8-10 min.
Kiehauta fariinisokeri, siirappi ja vesi. Lisää voi ja anna sulaa. Jäähdytä seos.
Sekoita joukkoon mausteet, sooda ja suurin osa jauhoista
Peitä taikina lopuilla jauhoilla ja pane kylmään seisomaan, mieluummin seuraavaan päivään asti.
Vaivaa taikina tasaiseksi leivinpöudällä. Kauli se ohueksi levyksi, n 2 mm, ja ota muotilla halutun kokoisia kakkuja.
Paista. Anna kakkujen jäähtyä pellillä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5594 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos kauniista sanoistasi, Kinuskiemo :). Tuosta kuvasta todiaan löytyy piparia jos jonkinmoista, meillä kun jatkuu sama pipariperinne minunkin pesueen kanssa. Oikeassa olit, nämä piparit menivät niin nopeasti, että ei jäänyt tänä vuonna murusia edes Runebergin torttuihin. Äidin resepti toimii aina :). Oikein hyvää alkanutta vuotta myös sinulle, Kinuskiemo sekä koko kissaperheelle. Kaikille kinuskeille myös onnellista vuotta 2015!