Kinuskileipomo Aamuriemu

Kategoria: Kahvikakut,  Kakunkuorrutteet,  Klassikot,  Leivokset,  Yhteistyöreseptit Nähty 5176 kertaa
 
27.04.2015
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIOhrapalat


Päivitin klassikkoleivoksen, mokkapalat, viljamyllyn kautta. Paahdettu ohra ja maukas kaura kohtaavat tässä herkussa ja hemmottelevat makunystyröitä. Uunista tulee esiin tuoksuva kullanruskea pellillinen, joka saa päälleen houkuttelevan ohrakuorrutuksen. Reseptin runkona toimi Kinuskikissan mokkapala-ohje.

Ota huomioon:

– voi kannattaa ottaa jo etukäteen huoneenlämpöön pehmenemään, helpottaa vaahtoutumista

– viljakahvia (paahdettua ohrajauhetta/barley cup)löytyy usein ekologisista myymälöistä, esim. Ruohonjuuressa saatavilla

Tarvitset:

Taikina
200g voita
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
1 1/2 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
3 dl Myllyn Paras kaurahiutaleita (hienonnettuna 2 dl kaurajauhoja )
4 rkl viljakahvijauhetta (tunnetaan myös nimellä barley cup)
2 tl leivinjauhetta

Kuorrute
3/4 dl vettä
1/2 dl viljakahvijauhetta
100 g voita
6 dl tomusokeria

Koristeluun
Kauralesettä

Hienonna tehosekoittimessa kaurahiutaleet (ainakin 3 dl, voit laittaa enemmänkin ja hyödyntää niitä myöhemmin muussa leivonnassa) ja näin saat karkeaa kaurajauhoa. Käytä kaurajauhoa reseptiin 2 dl.

Yhdessä kulhossa sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja viljakahvijauhe.

Toisessa kulhossa vatkaa vaahdoksi sokeri ja voi. Lisää munat yksitellen sekoittaen sokeri-voi-vaahdon joukkoon.

Lisää sitten kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa pienissä erissä rauhallisesti sekoittaen.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uuninpellille. Paista uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Aloita kuorrutteen valmistaminen kiehauttamalla vesi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää viljakahvijauhe vispilällä sekoittaen. Varo polttamasta jauhetta pohjaan, joten älä palauta kattilaa heti liedelle. Lisää sitten muut ainekset ja palauta kattila liedelle hiljalleen sekoitellen. Anna kuorrutteen homogenoitua ja kiehauta. Jäähdytä kuorrutetta tarvittaessa kylmässä vesihauteessa. Kun seos on jähmettynyt hieman, levitä se leivoksen päälle. Koristele sirottelemalla kauraleseitä kuorrutteen päälle. Toki voit kokeilla myös kookoshiutaleita, tummaa tai valkoista suklaarouhetta tai vaikka erilaisia siemeniä.

Laita leivos jääkaappiin viilenemään ja kun kuorrute on kovettunut, leikkaa veitsellä pellilisestä 25-30 ohrapalaa.

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo