Kinuskileipomo Aamuriemu

Kategoria: Kesä,  Kesätempaus,  Kevyet herkut,  Leivokset,  Makeat piirakat,  Muffinssit,  Muuta makeaa,  Taikinat Nähty 11749 kertaa
 
11.07.2014
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIKesan pehmein piirakka


Tama herkku maistuu kaikille, myos vegaaneille. Piirakan salaisuus piilee pohjan pehmeydessa ja maukkaudessa. Taytteeksi sopivat marjat ja hedelmat. Kookoshattarat piirakan paalla tosin sisaltavat munaa.

Tama resepti on ollut yksi suosikeistani jo monen vuoden ajan, koska resepti on helppo ja piirakka valmistuu nopeasti. Ohjeen oppii nopeasti ulkoakin, koska kaikkia aineita tulee yksi mitallinen jokaista.

Taikinaan tarvitset:
1dl vehnajauhoja
1dl perunajauhoja
1dl taysjyvajauhoja
1tl leivinjauhetta

1dl sokeria
1dl rypsioljya
1-1 1/2 banaani, mielellaan ylikypsa, ei missaan tapauksessa raaka, koska silloin lopputulos ei ole meheva

Taytteeseen:
n. 450g marjoja tai hedelmia (mina laitan marjojen ja raparperin -tosin Chilessa raparperin korvikkeena kaytan membrillo-hedelmaa- sekaan kookoshiutaleita ja omenan kumppani on kaneli)
hieman sokeria paalle
(perunajauhoja pakastemarjoille)

Sekoita pienehkossa kulhossa jauhot keskenaan. Suurempaan kulhoon kaada oljy, sokeri seka hieman paloiteltu banaani. Soseuta sauvasekoittimella, sahkovatkainkin kay, jos banaani on riittavan loysa. Kannattaa soseuttaa muutama minuutti,jotta taikina saa hieman ilmaa. Siiviloi sitten jauhoseos soseen joukkoon. Kaada sekaan siivilaan jaaneet taysjyvajauhojen jamat. Sekoita kaapimella.

Voitele vuoka haluamallasi rasvalla; oljy, margariini, voi (ei vegaani tuote). Jauhota vuoka. Voit kayttaa jauhotukseen esim. kookoshiutaleita tai pellavansiemenia.

Kaada taikina vuokaan. Jauhotetuilla sormilla saat asetettua taikinan katevasti vuokaan. Jos kaytat pakastemarjoja, sekoita niiden joukkoon perunajauhoja sen verran, etta kaikissa marjoissa on hieman valkoista. Sekoita joukkoon halutessasi kookoshiutaleita. Kaada sitten marjat (tai hedelmat) taikinan paalle vuokaan.

Paista n. 200 asteessa uunissa n. 30min. Tama on nyt vahan arvio,koska en suinkaan muista miten olen viimeksi kyseista piirakkaa sahkouunissa paistanut. Kannattaa hieman tarkkailla piirakan kypsymista. Vastaavasti kaasu-uunissa keskilammolla n.30min. Kypsan piirakan tunnistaa rusehtavista reunoista ja siita kun kokeilutikun paahan ei tartu taikinaa.

Asteen juhlavampi piirakka tulee, kun se saa paalleen herkullisia kookoshattaroita(ei vegaaninen), kyseisen reseptinloydat leipomostani.