Kinuskileipomo ~ Leipomo Rhodopien sydämessä ~

Kategoria: Muuta makeaa Nähty 3738 kertaa
 
14.09.2015
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTITaivaalliset suklaamarengit


Marengit parhaimmillaan ovat päältä rapeita, sisältä sitkeitä.. ja suklaisia – tietysti. Ja ne periaatteessa myös säilyvät pitkään.

4valkuaista
2dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1rkl sitruunamehua
50g tummaa suklaata (minä käytin lidlin 70% suklaata)

Ensimmäisenä sulata suklaa ja laita jäähtymään. Vatkaa valkuaiset+sitruunamehu vaahdoksi. Kun vaahto on melkein valmista, lisää sokerit ja jatka vaahdottamista. Viimeisenä, kun vaahto on valmista, kääntele suklaa varovasti joukkoon. Varo sekoittamasta liikaa. Pursota tai lusikoi marenkia pellille, ja paista uunissa ensin 150° noin 20 minuuttia, ja sen jälkeen 100° noin tunti. Aika riippuu paljon uunin tehosta ja myös siitä, minkälaisista marengeista tykkää. Marengit ovat parhaimmillaan vähän jäähtyneinä.