14.5.2015
Suklaataikina:
3dl vehnäjauhoja
1rkl kaakaojauhetta
3kananmunaa
1 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
120g voita
1dl maitoa
50g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus n. 70%)
50g pekaanipähkinöitä
ripaus suolaa
Rouhi tumma suklaa, ja laita kulhoon. Sulata voi ja kaada suklaan päälle.
Vatkaa munat ja sokeri sekaisin, ei tarvitse olla mikään kestävä vaahto. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe vaahtoon. Lisää sulanut suklaa ja voi, ja maito ja sekoita hyvin. Kaada vuokaan. Ripottele pähkinöitä taikinaan, joko kokonaisina tai puolikkaina.
Juustokakkutaikina
300g mascarponea (tai tuorejuustoa)
1dl sokeria
1kananmuna
Vatkaa mascarpone ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja sekoita sileäksi.
Laita lusikalla pieniä nokareitä juustokakkutäytettä edellisen taikinan päälle. Levitä palettiveitsellä tai normaalilla pysty- ja poikittaissuuntaan, niin että pinta näyttää marmoroidulta.
Paista 175° uunissa, noin 20-30min. Nauti hymyillen!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä